Wat is nu Sexting en Grooming

Wat is nu Sexting en Grooming

okt 5, 2016
Door
Nog geen Reactie

Sexting is een begrip wat nog niet zo lang gebruikt wordt. De term is afgeleid van sex (verwijst naar de seksuele inhoud) en texting. Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte teksten, foto’s of filmpjes. door middel van een mobiele telefoon of internetapplicaties zoals WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en Twitter.

 

Grooming is het benaderen van kinderen en jongeren enet opbouwen van een vertrouwensrelatie om met hen met als uiteindelijk doel het mogelijk maken van seksueel misbruik door de seksuele of andere drempels en remmingen van het kind of de jongere weg te werken of te verlagen. Seksueel misbruik, en zeker langdurig seksueel misbruik, is doorgaans niet het onverwachte gevolg van een reeks toevallige factoren, maar wel het resultaat van een dergelijk weloverwogen proces van grooming door de dader.

 

 

Wil je meer weten over sexting en grooming en of het strafbaar, wat je kan doen of hoe je het kan voorkomen? Lees dan hier verder.  Hier vind je ook handige links en nog veel meer info…..