Alcohol, Drugs en Gokken

Drink jij wel eens een biertje? Gok je wel eens? Weet jij wat paddo’s zijn? Rook jij wel eens? Ga jij op een verstandige manier om met hasj of weed? De middelen die het meest gebruikt worden, zijn algemeen geaccepteerd. Bijvoorbeeld het drinken van koffie, thee, bier of het drinken van een glaasje wijn en het roken van een sigaret of sigaar. Maar je hebt ook illegale middelen zoals softdrugs (hasj en weed is weliswaar gedoogd, maar ook illegaal), XTC, cocaïne of heroïne.

 

Wat kan het JIP voor jou betekenen?

Het kan zijn dat je bezig bent met een werkstuk of spreekbeurt voor school. Of je wilt zelf wat meer informatie over een bepaalde drug, omdat je zelf wilt gaan gebruiken of omdat iemand in jouw omgeving gebruikt. Het JIP heeft diverse folders over verslaving en drank- druggebruik. Wij hebben bijvoorbeeld folders over de drugs zelf, wat het zijn, welke effecten ze hebben en wat de gevolgen zijn bij gebruik op langer termijn.

 
Kom je er niet alleen uit of misschien heb je een vraag op het gebied van drank, drugs en/of gokken en je weet niet zo goed waar je hem kunt stellen. Dan kun je bij ons langs komen en met een medewerker van het JIP praten. Ons adres is Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk.  Het JIP inloopspreekuur is elke dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur  open. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300397) of mail naar jip@nul251.info.


Doorverwijzen

Het kan zijn dat jouw druggebruik of (gok)verslaving een grote rol in je leven gaat spelen. Dan is de kans groot dat je het als een probleem gaat ervaren. Stoppen met druggebruik of een (gok)verslaving is niet iets wat de meeste mensen zomaar lukt zonder begeleiding. Er zijn diverse instellingen die jou hierin kunnen helpen. Wij kunnen je daarnaar toe doorverwijzen.

 
Voorlichting
Het JIP heeft veel informatie over alcohol, drugs, gokken en verslaving. Wanneer er op eigen initiatief een voorlichting wordt georganiseerd, door bijvoorbeeld een school, dan kan het JIP het foldermateriaal verzorgen. Is het gewenst dat er een expert voorlichting komt geven, dan zal het JIP doorverwijzen naar de plaatselijke verslavingszorg.

 

Signalering en belangenbehartiging
Door het contact met jongeren en de media te volgen, probeert het JIP op de hoogte te blijven van de trends wat betreft drugs en alcohol. Is er een bepaalde drug actueel en horen wij dit terug van jongeren, en zijn de gevolgen van deze drug dusdanig extreem of onbekend, dan zullen wij daar extra aandacht aan besteden.

 

Folders

We hebben veel verschillende folders over meerdere onderwerpen die met alcohol, drugs, gokken en verslaving te maken hebben. Zoek je iets specifieks? Kom eens langs bij het JIP en kijk of het onderwerp waar jij informatie over zoekt erbij zit.

 

Links algemeen
Brijderstichting Professionele hulp, advies en informatie bij problemen met alcohol, drugs, gokken en verslaving onder jeugd en volwassenen.

Clean Air NederlandClean Air Nederland is een belangenvereniging die allerlei initiatieven ondernemen die bijdragen aan rookvrije publieke ruimtes.

JellinekDeze website biedt informatie over preventie en hulp bij verslaving op het gebied van Alcohol, Drugs en Gokken.

Trimbos Instituut Het Trimbos-instituut zet zich in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid door het delen van kennis.

 

Hieronder vind je ook meer over

Alcohol

Soft drugs

Hard drugs

Gokken