Financiën en Geld

Geld is enig object dat algemeen wordt aanvaard als betaling voor goederen en diensten en de terugbetaling van schulden.

Geld. Voor je het weet is het alweer op. Door af en toe alles op een rijtje te zetten, weet je wat je hebt en… waar het blijft. Daardoor kun je ook beter kiezen waar je jouw euro’s aan uitgeeft.

Persoonlijke financiën spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Elke dag heb je te maken met geld. Het bewust omgaan met geld is niet zo gemakkelijk en het bijhouden van je persoonlijke financiën kost behoorlijk wat tijd en moeite. Soms raak je het overzicht kwijt.

 

Wat kan het JIP voor jou betekenen?

Mocht je nu hele specifieke vragen hebben met betrekking tot geldzaken, dan kunnen wij je de weg wijzen naar de juiste instantie die hier meer vanaf weet. Of misschien zit je zo diep in de schulden dat je hierbij hulp nodig hebt om er uit te komen. Wij kunnen jou dan doorverwijzen. Of misschien vind je het lastig, of lukt het je niet om bepaalde dingen te regelen bij instanties. Wij kunnen met je mee gaan of een afspraak voor je maken.  Je kunt bij ons langs komen Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk om met een medewerker van het JIP te praten. Het JIP is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag  van 15.00 tot 17.00 uur. Misschien dat wij er je iets over kunnen vertellen. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300397) of mail naar jip@nul251.info

 

Folders
We hebben diverse folders over geld. Over studiefinanciering, geld lenen, schulden, ouder bijdragen, belasting, etc. Mocht je op zoek zijn naar informatie, kom dan bij ons langs.

 

Links over Geld

Belastingdienst Op de site van de Belastingdienst vindt je informatie over belastingen voor particulieren, ondernemers en belastingconsulenten.

CNV jongeren CNV Jongeren is een zelfstandige vakbond voor jongeren.

Ministerie van Financiën

Nibud Het Nibud is in Nederland hét kenniscentrum op het gebied van de huishoudfinanciën voor informatie, praktische tips, berekeningen en testjes over geld.

Nibud jong Nibudjong geeft alle informatie voor jongeren over jouw geldzaken: baantjes, zakgeld, kleedgeld, mobiel bellen, en nog veel meer.

Schuldhulpverlening gemeente Beverwijk

Wsnp Wet schuldsanering natuurlijke personen.