Gezondheid

Hoewel de meeste mensen wel weten hoe je gezond kunt leven, is de verleiding van het ongezonde vaak groot. Als je voorbij de Mc Donalds loopt is zo’n cheeseburger, een grote patat met mayonaise en een milkshake toch wel erg verleidelijk. En als je ’s avonds lekker op de bank kunt hangen terwijl je televisie kijkt, waarom zou je dan gaan sporten? En waarom aan de appelsap op zaterdagavond, als ze in die zelfde kroeg ook Breezers verkopen? En hoezo een condoom gebruiken, dat is toch irritant?!

 

Geluk en gezondheid
Voor veel mensen is gezondheid een van de belangrijkste voorwaarden om gelukkig te zijn. Gezond kun je op twee manieren zijn: lichamelijk en geestelijk. Wanneer je niet (helemaal) gezond bent, kan dit je leven behoorlijk beperken. Heb je wel eens een gebroken been gehad? Heb je last van een fobie? Ben je allergisch? Heb je wel eens heel erg griep gehad? Dan weet je hoe het is om (tijdelijk) met een beperking te leven. Met de ene ziekte is makkelijker te leven dan met de andere, met het een kun je zelf en je omgeving makkelijker rekening houden dan met het ander.

 

Het hangt ook sterk af van je persoonlijkheid hoe je hiermee omgaat. Je kunt in veel gevallen niet voorkomen dat je ziek wordt, dit overkomt je. Toch kun je er veel aan doen om je lichaam sterk te houden, zodat je een betere weerstand hebt. Gezond eten, sporten, mate houden met alcohol, drugs en roken (of liever helemaal niet), een condoom gebruiken bij het vrijen, etc.

 

Wat kan het JIP voor jou betekenen?

De manier waarop jij met je gezondheid omgaat, is jouw eigen keuze. Jij bepaald of je gaat roken, of je een condoom gebruikt, of je dronken wordt als je uitgaat, of je sport, etc. Het is hierbij wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de eventuele gevolgen. Of misschien heb je een vraag op het gebied van gezondheid en je weet niet zo goed waar je hem kunt stellen.

 

Kom je er niet alleen uit, kom dan bij het JIP langs en praat met een medewerker van  het JIP. Wij kunnen samen met jou kijken wat er mogelijk voor je is. Je kunt bij ons langs komen Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk om met een medewerker van het JIP te praten. Het JIP is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Misschien dat wij er je iets over kunnen vertellen. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300397) of mail naar jip@nul251.info

 

Folders
We hebben veel verschillende folders over meerdere onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Zoek je iets specifieks? Kom eens langs bij het JIP en kijk of het onderwerp waar jij informatie over zoekt erbij zit.

 

Links over gezondheid:

Alles over stoppen met roken Deze website helpt je een een handje op weg met Stoppen met Roken .

Ik Stop website met verschillende methodes om te stoppen, een forum, nieuws en tips

Dieet startpagina Alles op een rijtje over gezond diëten.

Eetstoornissen startpagina Startpagina over eetstoornissen, behandelcentra’s en instanties en persoonlijke sites.

Geslachtsziekten startpagina Pagina met links over soa’s, vrijen en voorbehoedsmiddelen.

Gezondheid startkabel Uitgebreide sites met links en alles over gezondheid.

Gezondheids startpagina Alles over en op gezondheidsgebied vind je op deze site.

Gezondheids startpaginadochters Van A tot Z alles op een rijtje over gezondheid.

GGD Nederland Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst.

GGD Kennemerland Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Kennemerland.

Hoofdpijn startpagina

Meet je BMI Met het BMI getal kun je controleren of je een gezond gewicht hebt.

Stoppen met roken startpagina Alles over stoppen met roken.

Voeding startpagina Alles over voeding vind je op deze site.