Geestelijke gezondheid

Psychische gezondheid staat flink in de belangstelling. Een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking heeft echter te kampen met psychische problemen. Een op de tien Nederlanders heeft psychische klachten. Dit levert vragen op als: Wat is het? Hoe ontstaat het? Wat kan er aan worden gedaan en kan het worden voorkomen?

 

Wat kan het JIP voor jou betekenen?

Kom je er niet alleen uit of misschien heb je een vraag op het gebied van geestelijke gezondheid en je weet niet zo goed waar je hem kunt stellen. Het kan ook zijn dat je met een bepaalde vraag liever niet naar je eigen huisarts wilt gaan. Je kunt in beide gevallen bij ons langs komen en met een medewerker van het JIP praten. Misschien dat wij er je iets over kunnen vertellen en verder helpen. We kunnen je in ieder geval doorverwijzen naar een instantie die er meer over weet en eventueel maken we een afspraak voor je.

 

Je kunt ook bij ons langs komen Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk om met een medewerker van het JIP te praten. Het JIP is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Misschien dat wij er je iets over kunnen vertellen. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300397) of mail naar jip@nul251.info

 

Folders

We hebben meerdere folders over geestelijke gezondheid zoals folders over ADHD en depressies, maar ook over slaapproblemen. Zoek je iets specifieks? Kom eens langs bij het JIP inloopspreekuur en kijk of het onderwerp waar jij informatie over zoekt erbij zit.

 

Links psychische gezondheid:

ADHD startpagina Alles wat je over ADHD wilt weten op een rijtje.

Burnout startpagina Site met veel informatie en links over burn outs.

Depressie bij jongeren Deze site is bedoeld voor alle jongeren die meer willen weten over het verschil tussen een dipje en een depressie.

Het Dolhuys Nationaal museum van de psychiatrie in Haarlem.

Eetstoornissen startpagina Deze startpagina biedt een uitgebreide verzameling links met betrekking tot verschillende eetstoornissen als anorexia, boulimia en overige eetstoornissen.

Fobie startpagina Handige site  met veel informatie en links over alle fobieën.

Geestelijke gezondheid startkabel Alles over geestelijke gezondheid.

GGD Nederland Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst.

GGD Kennemerland Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Kennemerland.

GGZ startpagina Pagina boordevol links op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

Grip op je dip Een website voor jongeren die al een tijdje niet zo lekker in hun vel zitten of soms net even iets teveel hebben meegemaakt.

Psychische gezondheid Het Fonds Psychische Gezondheid zet zich in voor mensen met psychische problemen en hun omgeving en de verbetering van de psychische gezondheid van mensen in Nederland.

Rouwverwerking startpagina Alles over rouw en rouwverwerking.

Schizofrenie startpagina Op deze site vind je alles over schizofrenie en psychoses.

Slaapstoornissen Deze website gaat over slaapproblemen en alles wat met slaapproblemen te maken heeft. Deze site is voor mensen die meer willen weten over slaapproblemen, mensen die slaapproblemen hebben en als naslagwerk

Trimbosinstituut Het Trimbos-instituut zet zich in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid door het delen van kennis.

Verzamelgids geestelijke gezondheid Een verzamelgids op het internet met alles over de geestelijke gezondheid.

Zo gek nog niet Deze website is voor jongeren met psychische problemen en voor jongeren die meer willen weten over geestelijke gezondheid.