Handige links

Het JIP is een informatie”winkel” in de bibliotheek voor jongeren. Je kunt er terecht als je bijvoorbeeld informatie zoekt voor een werkstuk van school of voor informatie over een onderwerp dat je persoonlijk interesseert. JIP Heemskerk is gevestigd in de bibliotheek Heemskerk-centrum, tegenover de Aldi.

 

 

Dit is een jongeren informatie website voor jongeren van 18 jaar en ouder! Op deze site lees je wat er allemaal verandert als je 18 wordt en wat je nu mag, moet en kan gaan doen.

 

 

 

Bibliotheek Beverwijk, Heemskerk, Wijk aan Zee en Uitgeest

 

 

 

 

JIMMY is de werknaam voor Jongeren Informatie Medewerker (J.I.M.). Een JIMMY is een werker die op professionele basis met jongeren werkt, bijvoorbeeld als jongerenwerker, mentor, dekaan, pedagogisch medewerker, enz. JIMMY’s krijgen een speciale training waarna zij in staat zijn jongeren informatie en advies te geven over allerlei onderwerpen die jongeren interessant vinden, zoals huisvesting, geld, seks, drugs, werk, opleiding, enz.

 

 

In veel plaatsen in Nederland vind je JIP’s, soms in een bibliotheek, buurthuis of school of als apart informatiepunt. Je kunt anoniem en gratis bij een JIP terecht met je vragen. Op deze site vind je alle informatie, verzameld door de JIP’s, die voor jou van belang is.

 

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is het centrale punt voor alle vragen over opvoeding en opgroeien. Voor ouders/verzorgers, voor jongeren zelf en voor professionals. Je kunt er terecht voor advies, begeleiding en hulp, vanaf het begin van de zwangerschap tot aan het moment dat een kind volwassen is.

 

De Europese Jongerensite is er voor jongeren die alles willen weten over wonen, studeren en werken in een ander Europees land. Op de site staat informatie over Europa en 31 Europese landen rond 8 grote thema’s. In wel 25 talen.

Je kunt via de portal ook je mening geven op online discussieforums. Of een antwoord krijgen op je vragen via het Eurodesk-netwerk.

 

Bij de Nationale Jeugdraad (NJR) werken ongeveer 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is.

Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

 

CJP is een voordeelpas voor iedereen tot 30 jaar die korting geeft bij bioscopen, festivals, musea, theaters, op reizen, dvd’s, games, magazines, kleding en je zorgverzekering. Behalve voordeel heb je soms ook voorrang bij premières of kun je altijd leuke prijzen winnen. Ga je naar het buitenland op vakantie, dan is je pas op meer dan 150.000 plekken geld waard.

 

 

 

 

 

Socius ondersteunt, begeleidt en adviseert mensen die dat nodig hebben.  Als het gaat om opvoedingsproblemen, om schulden, om eenzaamheid, om problemen met instanties, om verwerking van verlies.  Zij helpen je de regie over jouw leven (terug) te nemen.

De dienstverlening is kosteloos en een verwijzing is niet nodig. Je kunt terecht bij de locatie van Socius in jouw woonplaats. Socius werkt  in Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen.

 

 

 

Het laatste jongeren nieuws lezen? NU.nl geeft dagelijks jongeren nieuws, columns, interviews en meer.

 

 

 

Unity is een vrijwilligersproject, voor en door jongeren uit de dance-scene. Op dance-evenementen, parties en in clubs geven wij objectief en ‘open-minded’ voorlichting over veilig(er) gebruik van alcohol en andere drugs. Belangrijkste kernpunten van Unity zijn: Eigen verantwoordelijkheid en het verminderen van risico’s door verspreiding van kennis.