Problemen thuis

Als je met anderen in een huis woont, gebeurt het weleens dat je ruzie hebt. Misschien heb jij dat ook weleens dat je even niet met je broer of zus over weg kunt. Of je hebt met je ouders ruzie over de regels thuis. Vaak worden de ruzies uitgesproken en lost het zich vanzelf weer op.

 

Het kan ook gebeuren dat jullie er niet samen uit komen. Wat kun je dan doen?
Je kunt een goede vriend of familielid vragen om jullie helpen bij het gesprek, dit noem je ook wel ‘bemiddelen’.  Als iemand anders bij het gesprek is, kan die persoon ervoor zorgen dat jullie allebei goed de tijd krijgen om je verhaal te doen en naar elkaar te luisteren.

 

Als je er niet uit komt, kun je ook contact opnemen met organisaties. Zij kunnen samen met jou je situatie bespreken en met je meedenken naar een oplossing.

 

Bureau Jeugdzorg  Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen terecht bij Bureau Jeugdzorg. Bij Bureau Jeugdzorg kun je terecht voor problemen thuis, maar ook als je niet goed in je vel zit of het gaat niet goed op school of op je werk.

 

Algemeen Maatschappelijk Werk Socius Ben je 18 of ouder? Dan kun je terecht bij Socius de maatschappelijk werker denkt met je mee en biedt je hulp bij jouw situatie. In bijna elke woonplaats is er een spreekuur van het maatschappelijk werk.

 

Centrum voor jeugd en gezin  Op deze website krijgt je antwoord op vragen, informatie en advies over opgroeien en opvoeden van kinderen. Praktische tips, adressen, online advies, nieuws en activiteiten. Het CJG is een samenwerkingsverband van organisaties binnen de jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening, maatschappelijk werk, welzijn, onderwijs en gemeenten. De organisaties bieden informatie, advies en begeleiding of hulp aan jeugdigen en gezinnen.

 

Noodopvang
Als er sprake is van (huiselijk) geweld, is het belangrijk om een veilige verblijfplaats te vinden. Noodopvang kun je vinden via: www.huiselijkgeweld.nl Je kunt ook contact opnemen met de politie via 112 (bij spoed) of 0900-8844. Of kijk op de website van de politie Beverwijk

 

Wat kan het JIP voor jou betekenen.

Zit je in een situatie waarbij je niet goed weet wat je moet doen? Dan kan het JIP je helpen antwoorden te vinden op de vragen die je hebt.  Ook kun je jouw vragen stellen aan een medewerker van het JIP, die jou kan informeren, je kunt bij diegene je hart luchten en samen kunnen we helpen de problemen aan te pakken.

 

Mocht je een vraag hebben dan kun je bij ons langs komen Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk om met een medewerker van het JIP te praten. Het JIP is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Misschien dat wij er je iets over kunnen vertellen. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300397) of mail naar jip@nul251.info

 

Handige links

Stayinlove Online hulp bij relatieproblemen, een site van oa. het Trimbosinstituut

Survivalkid   Heb jij een gezinslid met psychische problemen of een verslaving? Vraag jij je wel eens af: ‘waarom doet mijn broer zo?’ of ‘ hoe moet ik nu met mijn moeder omgaan?’ of ‘ waarom kan mijn vader niet van die drank afblijven?’ of ‘met wie kan ik nou praten… ik heb er last van!’………. Kom dan anoniem een kijkje nemen op de besloten site van survivalkid

  • Je kunt hier: chatten met andere jongeren
  • mailen of privé chatten met een ‘survivalcoach’
   lezen over psychische problemen en verslaving
  • testjes invullen
  • een blog lezen of zelf een blog bijhouden
  • reageren op verhale
  • stemmen op poll’s en stellingen.

Op VillaPinedo staan jongeren met gescheiden ouders centraal. Deze jongeren kunnen op site terecht voor blogs, interviews en filmpjes die gaan over scheidingen. Ook kunnen ze er hulp krijgen, vinden én geven wanneer hun ouders niet meer bij elkaar zijn.