Wonen en Huisvesting

Bij het volwassen worden hoort natuurlijk ook dat je uiteindelijk het ouderlijk huis verlaat en op je eigen benen leert te staan. Natuurlijk hoef je dit pas te doen wanneer je er zelf klaar voor bent. Mocht je er klaar voor zijn, dan kun je als jongere er dus voor kiezen om op jezelf te gaan wonen. Wanneer je daar voor kiest kun je zelf bepalen waar je gaat of staat en is er niemand meer die achter je aanloopt met de vraag of je wil gaan afwassen. De vrijheid die je krijgt wanneer je op jezelf woont komt niet zonder kosten. Voor jezelf zorgen en je huis netjes houden kost veel tijd en natuurlijk een hoop geld. Hierbij moet je natuurlijk ook denken aan hoe je dat allemaal gaat bekostigen en wanneer je de tijd gaat maken om het huis leefbaar te houden in combinatie met je werk of opleiding.

 

Woonruimte zoeken

Het vinden van een woonruimte kan erg lastig zijn, vooral in de stad. Je moet er rekening mee houden dat je natuurlijk niet de enige bent die op zoek is naar een woning. Je kunt op zoek gaan naar een zelfstandige of onzelfstandige woning. En wanneer je dan eindelijk een woonruimte hebt gevonden zijn er natuurlijk nog een heleboel andere zaken geregeld moeten worden. Zaken waar je voorheen niet naar omkeek zoals: huurcontract, borg, kosten voor de inrichting, vaste lasten (kosten voor gas, water, licht, televisie etc.), huurtoeslag, huisvestingsvergunning en een eventuele urgentieverklaring). Dat zijn natuurlijk flink wat zaken die je opeens op je dak krijgt. Daarom geven wij je daar wat meer informatie over, zodat je een idee hebt hoe het allemaal werkt.

 

Wat kan het JIP voor jou betekenen?

Zit je in een bijzondere situatie waarbij je niet goed weet wat je moet doen. Dan kan het JIP je helpen antwoorden te vinden op de vragen die je hebt wat betreft huisvesting. Ook kun je jouw vragen stellen aan een medewerker van het JIP, die jou kan informeren over hoe je het beste op zoek kan gaan naar een eigen woning. Mocht je een vraag hebben dan kun je altijd langs komen op Wilgenhoflaan 2a, Beverwijk.  Het JIP is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300396). Je kunt me op dinsdag, woensdag en donderdag ook pingen: 2706285B of mail naar jip@jipbeverwijk.nl.

 

Folders

Bij het JIP zijn er folders aanwezig over het onderwerp wonen, waardoor je een beter beeld krijgt over wat de mogelijkheden zijn voor jou. Mocht je op zoek zijn naar informatie, dan kun je altijd binnenkomen en deze folders inkijken of meenemen.

 

Links over wonen en huisvesting

Huren in de Ijmond Huurwoningen in de IJmond (Beverwijk-Heemskerk-Uitgeest-Wijk aan Zee) worden aangeboden via het optiesysteem of via ‘Direct te huur’.

Huurwoning bemiddeling Schrijf je gratis in en vind een huurwoning die bij je past.

Pre wonen Deze woningcorporatie is actief in de gemeenten Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Heemstede en Bloemendaal.

Woon op Maat Woon op Maat verhuurt en verkoopt woningen in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Je kunt op deze website het woning aanbod bekijken en een optie nemen op de woning van jou keuze.