Bijzondere situaties

Er kunnen ook bijzondere situaties voorkomen waarin het niet mogelijk is om op de ‘gewone’ manier aan een woonruimte te komen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je thuis niet veilig bent of om andere redenen niet meer bij je ouders of verzorgers wilt of kan wonen. Wanneer je dan ook nog geen 18 bent en je nergens anders terecht kan is het handig om te weten dat je niet op straat hoeft te gaan wonen.

 

Kamer Training/Begeleid wonen
Dit houdt in dat je hulp krijgt bij de stap naar zelfstandig wonen. Dit gebeurt doordat je begeleiding krijgt van de begeleiders bij een kamer training centrum. Kamer training is een vorm van hulpverlening. Je kunt in aanmerking komen voor deze vorm van hulpverlening via Jeugd en gezinsbeschermers. Een andere organisatie die deze vorm van hulpverlening aanbiedt in deze regio is OCK Het Spalier.

 

Crisisopvang

Soms kun je als jongere in een heel nare situatie terecht komen waardoor je nergens meer terecht kan, een crisis. In dit geval kun je ergens terecht waar je tijdelijk opgevangen wordt. Voor situaties die helemaal uit de hand lopen en waarbij een kind direct hulp nodig heeft, hebben de Jeugd en Gezinsbeschermers een crisisdienst Deze is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 088- 777 8888. Iedereen kan dit telefoonnummer bellen: kinderen, jongeren, ouders, familie, buren, huisartsen en mensen van instanties zoals de politie. Als opvang van een kind of jongere noodzakelijk is, zorgt de Crisisdienst daarvoor. De Crisisdienst biedt ondersteuning voor maximaal 4 weken

 

Leegstandsbeheer

Wanneer je voor minder geld dan normaal een huis wilt huren kun je ervoor kiezen om een pand te huren waarvoor er sloopplannen zijn. Voorheen heette dit anti-kraak, maar omdat je tegenwoordig niet meer mag kraken noemen ze het nu anders. De panden die je tijdelijk kunt huren zijn panden waar momenteel niets mee gedaan wordt. Of er zijn nog geen plannen voor het pand, of het wordt binnenkort gesloopt of iets in die richting. Omdat het zonde is van de ruimte wordt dit dan verhuurd. Voor het huren van zo’n pand betaal je vaak een stuk minder geld. Wel kan het soms voorkomen dat je minder voorzieningen hebt dan normaal of dat je het pand moet delen met meerdere mensen.

 

Wat kan het JIP voor jou betekenen?

Mocht je een vraag hebben dan kun je altijd bij ons langs komen Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk om met een medewerker van het JIP te praten. Het JIP is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag  van 15.00 tot 17.00 uur. Misschien dat wij er je iets over kunnen vertellen. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300397) of mail naar jip@nul251.info

 

Folders

Bij het JIP zijn er folders aanwezig over het onderwerp wonen en bijzondere situaties, waardoor je een beter beeld krijgt over wat de mogelijkheden zijn voor jou. Mocht je op zoek zijn naar informatie, dan kun je altijd binnenkomen en deze folders inkijken of meenemen.

 

Links over bijzondere situaties

Jeugd en gezinsbeschermers Deze site geeft globale informatie over de jeugdzorg in Nederland en toegang tot alle regionale Bureaus Jeugdzorg.

RIBW  RIBW K/AM biedt begeleiding en activering, waar nodig in combinatie met huisvesting.

OCK Het Spalier OCK het Spalier biedt een breed scala van hulpvormen voor kinderen, jongeren en ouders. De hulpvormen zijn onder te verdelen naar leeftijd, intensiteit van de zorg en regio.

Leegstandsbeheer Interveste Ca. 100 woningcorporaties gebruik(t)en Interveste leegstandsbeheer. De inschrifkosten voor woonruimte en werkruimte bedragen 10 euro, je kunt dan een jaar lang reageren op het aanbod.

Leegstandsbeheer Villex Villex Vastgoedbescherming is een snel groeiende organisatie, gespecialiseerd in het leegstandsbeheer van vastgoed.

Leegstandsbeheer Ad Hoc Tijdelijke huisvesting zoals jij het wilt.