Studentenhuisvesting

Wanneer je gaat studeren kan het zo zijn dat je school in een andere stad is. Je kunt het dan ook vervelend vinden om iedere keer maar heen en weer te reizen tussen je woonplaats en de stad waar je school staat. Daarom kiezen veel studenten ervoor om op kamers te gaan in de stad waar ze studeren of een plaats die dichter bij deze stad is dan hun woonplaats. Het kan lastig zijn om een woonruimte te vinden. Op deze pagina geven wij je wat tips die je het makkelijker kunnen maken om een woonruimte te vinden.

 

Gezamenlijk wonen

Je kunt op de school waar je zit op zoek gaan naar mensen die net als jij niet in de stad wonen waar je studeert. Met meerdere mensen hebben jullie bij elkaar meer te besteden aan huur. Omdat jullie dan meer geld tot jullie beschikking hebben kunnen jullie een duurdere, grotere woning huren.

 

Studentenhuisvesting

In grote steden worden vaak ook speciaal panden verhuurt aan studenten. Dit wordt studentenhuisvesting genoemd. Deze woningen zijn alleen te huren wanneer je studeert. Er wordt hier dan ook aan je gevraagd om een teken van inschrijving bij een hoge school te tonen bij het tekenen van je huurcontract. Zodra je klaar bent met je studie moet je dan ook deze woning verlaten en op zoek gaan naar een andere woning.

 

Nog geen 18

Als je nog geen 18 bent ben je nog financieel afhankelijk van je ouders. Dit betekent dat je zelf geen contracten mag afsluiten. Je kunt dus niet zelf iets gaan huren. Een aantal tips voor wanneer je alsnog een kamer wilt gaan huren:

    • Huren op naam van je ouders/verzorgers
    • Samen gaan wonen met iemand die wel 18 jaar oud is
    • Indien je ouders veel geld over hebben; Ouders een huis laten kopen en dit van ze huren

     

Wat kan het JIP voor jou betekenen?

Mocht je een vraag hebben dan kun je altijd bij ons langs komen Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk om met een medewerker van het JIP te praten. Het JIP is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag  van 15.00 tot 17.00 uur. Misschien dat wij er je iets over kunnen vertellen. Wil je liever niet langs komen kun je ons altijd bellen (0251-300397) of mail naar jip@nul251.info

 

Folders

Bij het JIP zijn er folders aanwezig over het onderwerp wonen en studeren, waardoor je een beter beeld krijgt over wat de mogelijkheden zijn voor jou. Mocht je op zoek zijn naar informatie, dan kun je altijd binnenkomen en deze folders inkijken of meenemen.

 

Links over studentenhuisvesting

DUWO Stichting DUWO is een specialist in studentenhuisvesting.

Studenten Woning Web

Leegstandsbeheer Interveste Ca. 100 woningcorporaties gebruik(t)en Interveste leegstandsbeheer. De inschrifkosten voor woonruimte en werkruimte bedragen 10 euro, je kunt dan een jaar lang reageren op het aanbod.

Leegstandsbeheer Villex Villex Vastgoedbescherming is een snel groeiende organisatie, gespecialiseerd in het leegstandsbeheer van vastgoed.

Leegstandsbeheer Ad Hoc Tijdelijke huisvesting zoals jij het wilt.