Project Ken Elkaar afgerond

Project Ken Elkaar afgerond

apr 18, 2011
Nog geen Reactie

Ken Elkaar31 maart 2011 is het maatschappelijke stage project Ken Elkaar afgerond. Dit gebeurde met een knallende workshop van het duo ‘emmerNemmer’. Het jongerenwerk is vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij de totstandkoming van het project Ken Elkaar. Dit prachtige project is te danken aan een zeer goede en prettige samenwerking tussen MEE, Stichting Welzijn Beverwijk, Stichting Welzijn Velsen, het Vellesan College en De Zevensprong.

 

Ken Elkaar is een maatschappelijke stage waarbij leerlingen van het Vellesan College en leerlingen van De Zevensprong (Voortgezet Speciaal Onderwijs) gedurende acht wekelijkse bijeenkomsten van drie uur een kijkje in elkaar leven nemen. De maatschappelijke stage bestaat uit het met elkaar kennis maken op zoveel mogelijk levensterreinen aan de hand van een werkboek. Door de leerlingen aan elkaar te koppelen krijgen ze de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken. De leerlingen bezochten bijvoorbeeld elkaars school, elkaars sportvereniging en werkten samen aan opdrachten uit hun werkboek. Bijvoorbeeld opdrachten als: gezamenlijk collecteren voor een goed doel of koekjes bakken voor de voedselbank. De stage wordt met alle leerlingen op een bijzondere manier afgesloten en tijdens deze feestelijke afsluiting ontvangen alle leerlingen een certificaat.

 

Dit keer bestond de afsluiting uit een drumworkshop van het duo emmerNemmer. EmmerNemmer zijn Ruud de Munk en Martin van der Honing. Kort gezegd “een drumact op emmers, vaten, pannen, flessen met een vleugje symfonische rock!”. Ritmes en melodieën worden vaak gedeeld samen met het kijkende publiek, want die hebben de mogelijkheid samen te spelen met emmerNemmer in de vorm van een WORKSHOP. Scholen zijn de laatste tijd helemaal gek van emmerNemmer om de kinderen van jong tot oud te vermaken met percussie op emmertjes en ze iets mee te geven in de vorm van ritmeherkenning, melodieherkenning en volumebeheersing.

 

Wil je de ervaringen van de deelnemers lezen? Hieronder vind je hun weblogs.
  • Nul251 Facebook