Informatie belastingteruggave voor jongeren een groot succes

Informatie belastingteruggave voor jongeren een groot succes

apr 20, 2011
Nog geen Reactie

BelastingformulierDe afgelopen maand maart hebben vele jongeren uit Beverwijk informatie ontvangen over belastingteruggave. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) verzorgde gastlessen over het onderwerp op het Kennemercollege en jongeren konden langskomen in het JIP om hun aangifte in te laten vullen. Veel jongeren hebben naast hun school een bijbaantje of werken in de vakanties. Als zij daarvoor loon ontvingen, betaalden ze soms belasting en premie volksverzekeringen over hun loon, de zogenoemde loonheffing. Als er meer dan € 14,- aan loonheffing werd ingehouden kon het zijn dat ze geld terugkregen. De jongerenwerkers hielpen jongeren gratis bij het invullen van een biljet en verzorgden gastlessen op de MAVO en HAVO over het onderwerp. Het P-biljet (het TJ-biljet is sinds 2010 afgeschaft) was in het JIP aanwezig of werd meegenomen naar de lessen. Jongeren hoefden alleen maar zelf te zorgen dat ze hun jaaropgave(n) mee hadden. Na 1 april kan het formulier nog steeds ingevuld en opgestuurd worden. Het duurt alleen wat langer voordat je eventueel geld terugkrijgt. Mocht je dus nog jaaropgaven 2010 hebben liggen. Kom dan snel langs om alsnog het belastingformulier in te vullen. JIP Beverwijk is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.30 tot 21.00 uur en te vinden aan de Schans 1a in Beverwijk. Tel. 0251-300396. E-mail:jip@jipbeverwijk.nl


  • Nul251 Facebook