Week van de liefde 2011

Week van de liefde 2011

mei 18, 2011
Door
Nog geen Reactie

Het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk organiseerde in februari jongstleden activiteiten die zich richtte op kennis en bewustwording van SOA ‘s, veilig vrijen en condoomgebruik. Hierbij sloot zij aan bij de landelijke campagne ‘Week van de liefde’ van de GGD.

 

Maandag 7 februari t/m vrijdag 18 februari 2011 stond er in het Jongeren Informatie Punt (JIP) een glazen pot vol met condooms in verpakking. Elke jongere die binnenkwam mocht raden hoeveel dat er waren. Degene die er na twee weken het dichts bij zit won de inhoud van de pot en een bioscoopbon voor twee personen.

 

Jongeren kregen sowieso één gratis condoom en een condoomhouder (tegen het kreuken) als ze meededen.

 

Woensdagmiddag 9 februari werden in tienercentrum Place2Be de spellen ‘Girls Choice’ en ‘Boys R Us’ gespeeld. Deze bordspellen behandelen allerlei vragen over verliefdheid, relaties, (veilig) vrijen en soa ‘s. We begonnen rond 15.00 uur.

 

Donderdagavond 10 februari deden we in Place2Be het Kopspijkerspel. Bij dit spel, bekend van het televisiespel Kopspijkers, zijn de vragen gericht op veilig vrijen, soa ‘s en condoomgebruik. We startte omstreeks 19.30 uur. In Jongerencentrum Inside 54 werd dit spel gespeeld op woensdagmiddag 16 februari vanaf 16.00 uur.

 

Woensdagmiddag 16 februari gingen de bezoekers van Place2Be eerst condooms opblazen (blowjob). Vervolgens mochten ze deze opgeblazen condooms gaan ‘pimpen’ (Verven, plakken, enz.) Start was om 15.00 uur.

 

Donderdagavond 17 februari deden we, in Place2Be, condooms om in het donker. Hiervoor hebben we van de GGD een soort “kast” geleend. Hierdoor moest een deelnemer op de tast een condoom omdoen bij een namaakpenis. We sloten af met de ‘Bijdehand quiz’.

 

Alle ‘Week van de Liefde’ activiteiten waren gratis en je hoefde je er niet voor op te geven.

Foto’s van de Week van de liefde vind je hier.


Comments are closed.

  • Nul251 Facebook