Jongeren organiseren Cruyff Court Kampioenschap

Jongeren organiseren Cruyff Court Kampioenschap

okt 30, 2011
Door
Nog geen Reactie

Het ‘Cruyff Court Kampioenschap’ wordt georganiseerd door jongeren voor jongeren. De jongeren doen mee met het jongerenparticipatieproject Meedoen, Leren, Winnen. Na 8 intensieve en leerzame weken is het bijna zover. De jongeren brengen het geleerde in de praktijk door het organiseren van een voetbaltoernooi voor hun buurt. Op zondag 6 november 2011 start om 12.00 uur het voetbaltoernooi op het Cruyff Court Beverwijk Veld.

 

 

Toernooi

Het toernooi is voor jongens en meisjes van 9 t/m 12 jaar. Er wordt gezorgd voor entertainment en activiteiten rondom de wedstrijden. Er is dus voor iedereen wat te doen. Kom dus kijken en meedoen vanaf 12.00 uur op het Cruyff Court Beverwijk Veld!

 

Meedoen, Leren, Winnen

Meedoen, Leren, Winnen is een gezamenlijk project van de Johan Cruyff Foundation en het Johan Cruyff Institute for Sport Studies en richt zich op het (meer) betrekken van jongeren bij het Cruyff Court en de buurt. Het project biedt jongeren van 14 tot 18 jaar een lesprogramma waarbij zij leren om een evenement te organiseren en om zo een positieve bijdrage te leveren aan de buurt. De jongeren hebben binnen het project zelf de verantwoordelijkheid voor de organisatie van het evenement. De lessen worden gegeven door een gecertificeerd Meedoen, Leren, Winnen coach. Deze coach is een professional uit de wijk (sportbuurtwerker, jongerenwerker) die is opgeleid door het Johan Cruyff Institute om de jongeren te begeleiden. Na afloop van een succesvol project ontvangen de jongeren een certificaat van het Johan Cruyff Institute.

 

Sinds 2007 draait dit succesvolle project op verschillende Cruyff Courts in Nederland. De afgelopen weken werd er, onder leiding van Meedoen, Leren, Winnen coach Robin Welp van de Evenementenmakelaar hard gewerkt aan de organisatie van het toernooi in Beverwijk.

 

Over de Johan Cruyff Foundation

Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke evenementen. De Johan Cruyff Foundation is met het Johan Cruyff College, de Johan Cruyff University en het Johan Cruyff Institute for Sport Studies één van de sociale initiatieven van Johan Cruijff. Via sport en educatie halen wij het beste uit mens en maatschappij. www.cruyff-foundation.org & www.cruyffinstitute.nl

 

 


  • Nul251 Facebook