Bezoek van Kennemerpraktijkschool aan maatschappelijke organisaties zeer geslaagd

Bezoek van Kennemerpraktijkschool aan maatschappelijke organisaties zeer geslaagd

nov 24, 2011
Door
Nog geen Reactie

Woensdag 23 november jongstleden bezochten vijftig leerlingen van de Kennemer Praktijkschool en Lwoo in sneltreinvaart een vijftal organisaties in Beverwijk en Heemskerk, die voor jongeren interessant zijn. Vier groepjes leerlingen gingen, onder begeleiding van een docent, op de fiets naar de volgende instellingen: Teenage Globe, Muziekschool Heemskerk, het Kennemertheater, Jongeren Informatie Punt Beverwijk / tienercentrum Place2Be en jongerencentrum Inside 54.  Bij elke organisatie werd in ongeveer vijftien minuten verteld wat er voor jongeren te doen is. Daarnaast stonden er op papier drie vragen per organisatie. Het groepje dat de meeste vragen goed heeft wordt in de loop van volgende week op school bekend gemaakt en wint een leuke prijs.

 

 

Jongerenwerker Marco Dalprà, van Nul251.info, laat weten dat de reacties van zowel leerlingen, docenten en deelnemende organisaties zeer positief zijn. “De leerlingen vonden het leuk om op deze manier een kijkje te nemen bij de diverse instellingen en kennis te maken met de mensen die er werken. Vooral het ‘op het podium staan’ bij het Kennemertheater vond de jeugd wel heel cool. Wij als organisatie hopen dat de leerlingen vanaf nu wat makkelijker naar binnen lopen en gebruik maken van de faciliteiten die deze instellingen hen bieden.” In Inside 54 en Place2Be zijn nog wat foto’s gemaakt. Deze vind je hier.

 

 


  • Nul251 Facebook