Jongeren Raamveld aanwezig bij buurtsignaal

Jongeren Raamveld aanwezig bij buurtsignaal

feb 25, 2012
Door
Nog geen Reactie

Een aantal jongeren die met regelmaat bij het Raamveld veldje hangen zijn onlangs aanwezig geweest bij een bijeenkomst van Buurtsignaal De Naald.

 

Wat is buurtsignaal? Dit is een methode die uit Engeland vandaan komt waarbij gekeken wordt wat de bewoner als probleem ervaart. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt wat de bewoners, politie, jongeren en jongerenwerkers ervaren.

 

 

De uitvoering vindt plaats via interviews met bewoners in een bepaalde wijk en bijeenkomsten voor buurtbewoners, jongeren, politie en jongerenwerkers. In Beverwijk is als proef gekozen voor het gebied tussen de Heemskerkerweg en de Alkmaarseweg.

 

Buurtsignaal omgeving Raamveld

Waarom buurtsignaal in het Raamveld? Op het Raamveld (ook bekend onder de naam Bulleweide) is een nieuwe speelplek ingericht en de gemeente en politie wil graag weten of buurtsignaal werkt en wat er speelt in de wijk.

 

Resultaten van de interviews in volgorde:

1)     Groepen jongeren

2)     Afval

3)     Hondenpoep

4)     Snelheidsovertredingen

5)    Fout parkeren

 

Tijdens de bijeenkomst op 6 februari jongstleden is gevraagd aan de aanwezige buurtbewoners en jongeren of ze zich konden vinden in de uitkomst .In alle vijf de punten konden de aanwezigen zich vinden

Daarna is er gediscussieerd hoe de problemen op te lossen zijn. Deze aanbevelingen staan in een actieplan en momenteel wordt onderzocht welke zaken wel of niet opgepakt kunnen worden. Zo worden er in ieder geval prullenbakken geplaatst, spelregels tussen bewoners en jongeren gemaakt, gaan de jongeren het speelveld schoonhouden en er zal een snelheidsdisplay komen te hangen op de Grote Houtweg.

 

Onder regie van de gemeente is het onderzoek en de presentatie gedaan door Gülsah Çalik van de politie Kennemerland.


  • Nul251 Facebook