Pré Wonen en Stichting Welzijn gaan de wijk Keunenplein opknappen!

Pré Wonen en Stichting Welzijn gaan de wijk Keunenplein opknappen!

Er is achter de schermen al ruim een jaar over gepraat en hard aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Nu is de tijd eindelijk gekomen om het bekend te maken.

 

Pré Wonen gaat, in nauwe samenwerking met Stichting Welzijn Beverwijk, het Hilbersplein opknappen met een mooi graffitikunstwerk.
Het gaat om het tunneltje tussen Keunenplein/Hilbersplein en de achterkant van de Pizza Service en de Voedselbank.

 

Het totaal aantal vierkante meters wat gespoten gaat worden komt op maar liefst 225. Het tunneltje en de muren worden al jaren onder gekalkt met lelijke tags of graffiti en dat is een doorn in het oog van de buurtbewoners en voorbijgangers. Dit viel ook ambulant jongerenwerker William van Stichting Welzijn Beverwijk op. Zelf bekend met de graffitiwereld ging hij een jaar geleden naar Pré Wonen (eigenaar van de woningen op Hilbersplein) met een project waarbij die lelijke muren worden versierd met moderne en frisse graffitikunst. Hij wist namelijk dat er in de graffitiwereld een ongeschreven regel is die zegt dat je niet zomaar over andermans kunstwerk heen spuit.

 

Pré Wonen was in die tijd toevallig zelf al bezig met de renovatie van de woningen, de muren en het tunneltje op het Hilbersplein. Voor Pré Wonen kwam dit project eigenlijk als geroepen. Zij besloten vrijwel meteen om het geld te investeren zodat het project kon worden uitgevoerd. Degene die binnen Pré Wonen dit project uitvoert is consulent wijkbeheer Bas de Jong. Hij heeft al eerder in Haarlem Noord een soortgelijk project gedraaid. In de wijk Keunenplein heeft hij de basisschool De Wilgeroos succesvol benaderd. Leerlingen van groep 8 hebben de afgelopen tijd tekeningen ingeleverd voor het ontwerp.

 

Het bedrijf dat word ingeschakeld om op Hilbersplein de graffitikunst te spuiten is Dear Design. Dit bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring met dit soort grootschalige projecten. Zo hebben zij een treinstation en een viaduct voor de gemeente Haarlem gedaan.

 

Inmiddels zijn er 2 bijeenkomsten geweest voor de buurtbewoners en is op woensdag 11 april de 3de en laatste bijeenkomst waarbij een groot gedeelte van de tekening voor de graffiti muren wordt gepresenteerd. De presentatie van de tekening is om half 8 in de Voedselbank op Hilbersplein. Daar zal ook gesproken worden over het programma en de uitvoerdatum (pinksterweekend).

 


  • Nul251 Facebook