Programma Straatfestival De Plantage 5 mei

Programma Straatfestival De Plantage 5 mei

Beverwijk – Voor de 2de keer word er een gezellig festival georganiseerd naast het jaarlijks terugkerende straatvoetbaltoernooi in de wijk Plantage. Het Straatfestival Plantage vindt plaats op zaterdag 5 mei op de locaties bij De Stek (voormalige peuterspeelzaal Pimpeloentje), in de Pieter Verhagenlaan en op het welbekende Rode Plein (Olmenstraat en Esdoornstraat).

Dit jaar hebben de organiserende partijen nog meer uit de kast gehaald om de wijkbewoners en bezoekers een fijne dag te bezorgen. Tussen 12.00 en 18.00 uur zijn er op de verschillende locaties allerlei leuke activiteiten.

 

Op het Rode plein kan je meedoen aan KNVB  4 tegen 4 straatvoetbaltoernooi, in-line skaten, panna, Dikke Bertha (snelheidsmeter), springkussen, schminken en jeu des boules.

 

Op het podium komt niemand minder dan de winnaar van het RTL 4 programma ‘My name is’ Isabel Commandeur een spetterend optreden doen. De geboren en getogen Beverwijkse heeft tijd vrijgemaakt om te laten horen waarom zij toen de terechte winnaar is geworden van ‘My Name Is’. Verder op het podium de 15 jarige zangeres Charlotte (bekend van Holland Got Talent 2011), het Beverwijkse smartlappenkoor, Dual Force Live , Street Dance Demo door Barbara Droog, rappers Crackhelder en double A Peppin (tevens wijkbewoner van Plantage). Zij gaan de bezoekers een gezellig en vooral een muzikale afwisselende middag bezorgen. De gastheren op het podium: Mc Beer, radio Beverwijk dj en dichter Jeroen Bakker en voormalig stadsdichter Maxime Aafjes gaan er voor zorgen dat het echt een unieke dag word.

 

Bij de Stek kunnen kinderen gezamenlijk een reuze picknickkleed maken en daar hun zelfgemaakte sandwich eten. Op het plein voor de Stek mag er door kinderen ( geen handelaren) op zelf meegebrachte kleedjes tweedehands spullen worden verkocht. Binnen in de Stek kunnen kinderen voor €0,50 een strippenkaart kopen. Hiermee kunnen ze aan alle activiteiten mee doen en ook nog ijs, drinken, snoep en chips halen. De volwassenen kunnen in de Stek gezellig buurten onder het genot van een lekker hapje ( tegen een kleine bijdrage)  en drankje.

 

Winkelcentrum Plantage heeft voor de bezoekers van het festival ook voor de gezonde trek gratis appels en mandarijnen ter beschikking gesteld en sponsort het zakje snoep en de proeverij in de Stek.  De Vomar stelt pakjes drinken en zakje chips beschikbaar.

Het Straatfestival wordt mogelijk gemaakt door Stichting Welzijn Beverwijk, Pré wonen, Wijkgericht Werken Beverwijk en de Evenementenmakelaar. Voor meer informatie zie www.nu251.nl, www.beverwijk.nl, www.evenementenmakelaar.nl, www.prewonen.nl, www.welzijnswb.nl.


  • Nul251 Facebook