Graffiti-artist Sandro Angela

Graffiti-artist Sandro Angela

mei 11, 2012
Door
Nog geen Reactie

Op zaterdag 26 mei is de aftrap van een grootschalig graffitiproject op Keunenplein/Hilbersplein in de wijk Keunenplein. Reden voor dit project is de graffitivervuiling die vooral in het tunneltje van Hilbersplein en op de achterkant van de voedselbank en de pizzeria zit. Aankomende weken kan je via deze site allerlei leuke weetjes vinden over hoe dit project tot stand is gekomen en welke mensen er allemaal bij betrokken zijn. Degene die het project gaat uitvoeren is de kunstenaar Sandro Angela van Dear Design. Maar wie is Sandro Angela eigenlijk? Hieronder een interview met de kunstenaar zelf.

 

 

Wie is Sandro Angela en wat doe hij in het dagelijks leven?

Sandro komt uit Haarlem en werkt voor een grote facilitaire organisatie, waarbij ik verantwoordenlijk ben voor het klimaat van de panden die we beheren.

 

Wat is graffiti precies en wanneer ben je begonnen daarmee?

Graffiti is een afbeelding of tekst die op straat of op een andere min of meer openbare plaats met verf, verfstift (paintmarker), inkt of krassen is aangebracht. Ik maak voornamelijk letters dat is wat ik het leukst vind. Ik ben in 1985 begonnen met tekenen en taggen in de buurt, in 1986 heb ik mijn eerste piece gamaakt.

 

Hoe ontdekte je dat je een talent had?

Zoals iedereen die met graffiti begint was ik in het begin niet zo goed, maar door gewoon te blijven tekenen en spuiten ben ik uiteindelijk beter geworden.

 

Wat moeten jongeren doen als ze ook verder willen komen in de graffitiwereld zonder dat ze illegale dingen doen?

Ik zou zeggen beginnen met tekenen en op zoek gaan naar een gedoogmuur in de buurt om te oefenen.

 

Wat zijn je hoogtepunten in je carriere

Tja ik beleef nog steeds veel plezier aan het spuiten van graffiti, hierdoor heel veel mensen leren kennen en op veel plaatsen geweest. de eerste keer spuiten in New York waar graffiti groot geworden is was wel een hoogtepunt.

 

Wat doe je tegenwoordig met je talenten?

Ik probeer zo vaak mogelijk met een tas spuitbussen op pad te gaan om een Piece te spuiten, ook heb ik tegenwoordig een bedrijfje waarbij ik in opdracht muren, slaapkamers,rolluiken enz. spuit

 

Waar kunnen jongeren terecht als ze iets mooi willen spuiten in Beverwijk?

Skatepark De Blauwe Kikker en check de site Legal Walls.

 

Wat is het verschil tussen een ‘piece’ en een ‘tag’?

Een piece is een kunstwerk met meerdere kleuren en goed uitgewerkt, een tag is je gestileerde handtekening of symbool van een graffitischrijver

 

Kan je iets vertellen over aankomend ‘project Hilbersplein/Keunenplein’?

Het project bestaat uit het bespuiten van 225 vierkante meter muur bij de onderdoorgang van het hilbersplein, waarbij we verschillende teksten en wat bekende plaatjes uit Beverwijk gaan spuiten. Dit alles gaan we in samenwerking doen met jongeren en ouderen uit de buurt. Ook zullen er scholieren van de Wilgenroos en de Zevensprong mee gaan helpen.

 

Wat kunnen we nog meer verwachten van je in de toekomst?

Als hobby ga ik natuurlijk lekker door met het maken van uitgewerkte pieces. Zakelijk gaan we hopelijk nog meer projecten doen zoals het hierboven beschreven project.

 

Heb je nog een tip voor jongeren die interesse hebben in graffiti.

Als je net begint is het belangrijk dat je veel tekent, kijk naar dingen die je mooi vind en probeer die elementen die je leuk vind in je eigen werk te gebruiken. In onze wereld heet dat ‘biten’ en betekent pikken, maar als je net begonnen bent mag het best. Zo ontwikkel je uiteindelijk je eigen stijl. Zoek een vrijplaats op en oefen met spuitbus, als je geduld en doorzettingsvermogen hebt dan wordt je vanzelf een goede graffitischrijver.

 


  • Nul251 Facebook