Veel personeel van SWB aanwezig bij infobijeenkomst bezuinigingen

Veel personeel van SWB aanwezig bij infobijeenkomst bezuinigingen

mei 22, 2012
Door
Nog geen Reactie

De gemeente Beverwijk moet fors bezuinigen. Op 16 april 2012 heeft het college van burgemeester & wethouders een pakket van € 6,7 miljoen aan bezuinigingsmogelijkheden aan de gemeenteraad gepresenteerd. De gemeenteraad wil vanaf 2014 € 5 miljoen bezuinigen op de uitgaven die steeds terugkomen. In november 2011 kreeg het college de opdracht om met voorstellen te komen voor een bezuiniging van € 7 miljoen, zodat de raad hieruit een keuze kon maken.

 

Informatiebijeenkomst
Gisteravond (21 mei 2012) organiseerde de gemeenteraad een bijeenkomst voor alle organisaties, bedrijven en instellingen die mogelijk gevolgen gaan ondervinden van de voorgenomen bezuinigingen. De bijeenkomst vond plaats in het Stadhuis en begon om 19.00 uur.

 

Vanuit Stichting Welzijn Beverwijk (SWB) (waar Nul251 ook onder valt) waren er veel personeelsleden aanwezig om met de aanwezige raadsleden in gesprek te gaan en hun ervan te overtuigen dat bepaalde zaken, die worden genoemd in het raadsvoorstel, naar de mening van de stichting, niet verstandig zijn om door te voeren. Hier werd door de raadsleden goed en serieus naar geluisterd omdat zij uiteindelijk een beslissing zullen moeten nemen.

 

De gemeenteraad neemt in de vergadering van 12 juli 2012 een definitief besluit over de voorstellen. De tussenliggende periode gebruikt zij om de gevolgen van de bezuinigingen voor de samenleving te peilen.

 

 


  • Nul251 Facebook