Kuenenpleinfestival zaterdag 26 mei

Kuenenpleinfestival zaterdag 26 mei

Het is feest! Na anderhalf jaar achter de schermen te hebben gewerkt gaat één van de grootste graffitiprojecten nu eindelijk van start. De lelijk bekladde muren tussen het Hilbersplein (naast en achter de voormalige Pizza Service en de Voedselbank) en de naast de oude garage op het Kuenenplein zullen worden bedekt met een mooi kunstwerk.

Na jarenlang een doorn in het oog van de bewoners te zijn geweest zal er nu eindelijk wat aan gedaan worden op een grootse manier. Pré Wonen besloot na aanleiding van de vele klachten en een goed idee van jongerenwerker William Jordens (Stichting Welzijn Beverwijk) de buurt een cadeau te geven in de vorm van graffitikunst.

 

Uitvoerend bedrijf Dear Design (bekend van meerdere graffiti-projecten, waaronder Station Haarlem-Spaarnwoude en de daarnaast gelegen viaduct) zal samen met jongeren de 4 muren over gaan spuiten. Het kunstwerk zal maar liefst 225 vierkante meter groot worden! Dit is opmerkelijk groot en zal behoren tot een van de grootste in Noord-Holland.

 

Voor dit project hebben zich meerdere graffiti-spuiters uit Beverwijk en omstreken aangemeld om hun steentje bij te dragen aan dit grootse project. Dit feestelijke feit zal dan ook gevierd worden  met een festival waar iedereen welkom is. Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkgericht werken en Pré Wonen hebben hun best gedaan om de wijkbewoners en andere bezoekers een leuke dag te bezorgen. Tussen 11:00 en 17:00 zullen er op meerdere locaties verschillende activiteiten te doen zijn.

 

Het festival zal zich voornamelijk plaatsvinden rondom Kuenenplein waar je naast het aanschouwen van het werk van de graffiti-artiesten je kunt uitleven op de beats van DJ NLZ. Ook zijn er uiteraard meerdere rappers aanwezig zoals; D.V.O.D.V. (dA Peppin’), Insayno (winnaar Urban Contest 2011), Crackhelder (winnaar Urban Contest 2010) en Merkobman om het feest te voorzien van hun muzikale talenten door middel van optredens en een Freestyle Battle. Hip-Hop is natuurlijk een logische keuze wat betreft de muzikale invulling van dit festival aangezien Hip-Hop en graffiti onlosmakelijk verbonden met elkaar zijn. Verder zal het Dichtersgilde Beverwijk zich ook laten horen voor het publiek en samen zullen zij ervoor zorgen dat het een unieke feestelijke dag zal worden.

 

Buiten het graffiti-kunstwerk en de muzikale hoogstandjes zijn er voor de kinderen uit de buurt een aantal dingen te beleven, zoals Panna Knock-Out, een basketbaltoernooi en de gelegenheid om je te laten schminken. Kort samengevat is er op 26 mei veel te beleven in en rondom Kuenenplein. De weersvoorspellingen zijn schitterend, dus er is geen enkele reden om niet even langs te komen.

 

Het festival zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei vanaf 11:00 uur. Het kost allemaal niks en iedereen is dan ook welkom. Wil jij ook meespuiten aan de graffiti? Meld je dan snel via: 0251-300300 (vragen naar William) of mail: william@welszijnswb.nl.


  • Nul251 Facebook