De Jeugdkieswijzer

De Jeugdkieswijzer

aug 27, 2012
Door
Nog geen Reactie

kieswijzer jongerenDe Jeugdkieswijzer is een speciale kieswijzer voor kinderen en jongeren, om hen een idee te geven met welke partijen hun ideeën het meest overeenkomen. De Jeugdkieswijzer is een gezamenlijk project van Kidsweek / 7Days, Hyves en ProDemos (makers van de StemWijzer) en is speciaal ontwikkeld voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012.

 

De selectie van onderwerpen en stellingen is gemaakt door ProDemos en redacteuren van Kidsweek / 7Days. De onderwerpen en stellingen zijn voorgelegd aan de tien politieke partijen die bij de verkiezingen van 2010 in de Tweede Kamer gekozen zijn. Nieuwe partijen zijn niet meegenomen, om de Jeugdkieswijzer voor de gebruikers overzichtelijk te houden.

 

Vertegenwoordigers van alle partijen met uitzondering van de PVV hebben de stellingen ingevuld. De PVV heeft niet gereageerd op het verzoek de stellingen in te vullen. Bij de PVV hebben de makers van de Jeugdkieswijzer de stellingen uiteindelijk zelf ingevuld, gebaseerd op het PVV verkiezingsprogramma en de door de partij wel ingevulde stellingen voor de StemWijzer. Een lijst van de vijf onderwerpen die de PVV het belangrijkst vindt is gemaakt op basis van de vijf onderwerpen die genoemd staan op de flyer voor de verkiezingen die staat op de PVV-site. Als de PVV aantoont dat de standpunten die in de Jeugdkieswijzer aan de PVV worden toegeschreven onjuist zijn, zullen deze uiteraard worden aangepast.

 

Om te starten met de jeugdkieswijzer klik hier

 

Naast de jeugdkieswijzer kun je ook voor de jongeren kieswijzer kiezen. De jongeren kieswijzer is gemaakt van, voor en door jongeren. Het onderwijs, de arbeidsmarkt en andere jongerenthema’s worden een steeds belangrijker onderwerp van de verkiezingen.

 

Wat vinden politieke partijen van onderwijs, jeugdwerkloosheid en de minimumleeftijd om te kunnen stemmen? Vul de kieswijzer in en kom er achter welke partij het dichtst bij jouw keuzes staat!

 

De stellingen van deze kieswijzer zijn met het onafhankelijke advies van TNS NIPO ontwikkeld. De toelichting en toekenning van de partijen zijn door de jongerenorganisaties verzorgd. De antwoorden op de stellingen zijn door de deelnemende politieke partijen zelf samengesteld.

 

Om te starten met de kieswijzer klik hier

 

 


    About

    This is the deafult sidebar, add some widgets to change it.