Game conferentie

Game conferentie

nov 23, 2012
Door
Nog geen Reactie

Gamen: Fun of funest. Daar ging het gisteren de hele dag om bij de game conferentie van Brijder Jeugd en Universiteit Twente. De conferentie was in DeFabrique Utrecht (Maarssen). Echt een top locatie.

 

De conferentie ging onder andere over serious games, of met een mooi woord persuasive games. Dit zijn games waar je wat van kunt leren en die je een ander inzicht geven en kunnen dus ook heel nuttig zijn. Zo is er bijvoorbeeld een spel gemaakt  in samenwerking met SOA Aids en de RutgerstichtingCan you fix it”. Dit is een spel waarbij het in de films helemaal fout gaat tussen lovers en dan kun jij dat oplossen. Het is erg leuk is om te spelen. Ook is er een spel in de maak  “De wereld van verschil” dit is een spel voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die te maken krijgen met verlies van een ouder of een ander dierbaar persoon. Alle sprekers waren erg leuk en interessant om naar te luisteren en heb hier zeker wat van opgestoken.

 

Naast het goede van gamen zit er ook een schaduwkant aan, de gameverslaving of problematisch game gedrag. Kijk, gamen is natuurlijk leuk, ik doe het zelf ook. Het gaat natuurlijk wel een probleem word als je huiswerk er onder gaat lijden of als je gaat spijbelen om te gamen.

 

conferentie

Al met al was het een leuke dag en veel geleerd over de aantrekkingskracht van gamen, hoe het meerdere behoeften tegelijk vervult, etc. Ik maak nog een uitgebreid verslag over deze dag. Ben je geïnteresseerd in dit verslag, neem dan even contact met me op en dan mail ik je deze toe.

 

 


    About

    This is the deafult sidebar, add some widgets to change it.