Mangafest geslaagd!

Mangafest geslaagd!

dec 28, 2012
Door
Nog geen Reactie

Het was even wennen voor het barpersoneel  van LUA om zoveel jongeren in kostuum te zien maar daarna vonden ze het eigenlijk heel erg leuk. Met ongeveer 100 bezoekers is de eerste editie van Mangafest zeer positief afgesloten.
De liefhebbers van Animé en Manga waren op 22 december overdag eerst naar het gamemuseum op de Beverwijkse bazaar gegaan waar ze op tientallen spelkasten hun spreekwoordelijke ei kwijt konden.

 

 

Daarnaast was er de mogelijkheid om verschillende kaartspellen te spelen zoals Vanguard en Yu-Gi-Oh. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Vanaf half 7 gingen de deuren open van LUA waar het avondprogramma werd gehouden. De bezoekers waren erg te spreken over deze locatie omdat er genoeg ruimte was  en er verschillende activiteiten werden gehouden. Zo werd er op het grote scherm een AMV (Anime Music Video)  wedstrijd gehouden terwijl op kleinere schermen verschillende films te zien waren.

 

Winnaars van de AMV contest waren :

1. Jeffrey (You’re Gonna Go Far, Kid)
2. Timmie (The Chosen One)
3. Salafor (Portal)

 

Na de deze wedstrijd werd er een Noodle Slurping Contest gehouden. Wie kon het snelst zijn bakje met hete noodles naar binnen werken? Dit leverde hilarische taferelen op en veel verbrande tongen en gehemeltes. Uiteindelijk was Katado Estacado de winnaar.

 

De laatste wedstrijd van de avond was een Cosplay Fashionshow. Hierbij ging het vooral om aparte pose met eigen gemaakte kostuums. De winnaar hiervan was Jente Witte die voor het eerst meedeed aan zo’n soort wedstrijd.

Alle winnaars kregen een mooie waardebon van Henk’s Comic en Manga Store die speciaal voor dit evenement een stand had met allerlei leuke spullen.

 

Toen de wedstrijden achter de rug waren was er tijd voor de Animé-disco. Dj Kolos had de halve avond het publiek vermaakt met lekkere toegankelijke trance maar het wachten was op de dj’s die het echte geluid zouden brengen die bij deze avond hoorde. Dus toen om 22.00 uur dj’s Richie en Greenstripe begonnen te dansen stroomde de dansvloer meteen vol. Er werd met veel hartenlust en vol overgave gedanst. De disco was dan ook een mooie  afsluiter van dit unieke evenement in Beverwijk.

 

Uiteraard zijn er ook hele leuke foto’s gemaakt door verschillende fotografen.
Klik hier voor de foto’s van Lenie Viel en Maico Groot.
Klik hier voor de foto’s van Davy Vriens.

 


  • Nul251 Facebook