Bezoek maatschappelijke organisaties Kennemer Praktijkschool zeer geslaagd.

Bezoek maatschappelijke organisaties Kennemer Praktijkschool zeer geslaagd.

mrt 20, 2013
Door
Nog geen Reactie

Vandaag bezochten 58 leerlingen van de Kennemer Praktijkschool in sneltreinvaart een vijftal organisaties in Beverwijk en Heemskerk, die voor jongeren interessant zijn. Vier groepjes leerlingen gingen, onder begeleiding van een docent, op de fiets naar de instellingen Teenage Globe, Muziekschool Heemskerk, Bibliotheek IJmond, Inside54 en Place2Be om ze er bekend mee te maken en te laten zien wie er werken.

 

Bij elke organisatie werd in ongeveer vijftien minuten verteld wat er voor jongeren te doen is. Daarnaast stonden er op papier drie vragen per organisatie. Voor alle groepjes waren er mooie prijzen te winnen maar het groepje dat de meeste antwoorden goed had mocht als eerste kiezen welke prijs ze wilden. Het groepje dat tweede werd had tweede keus, enz. De prijzen waren de moeite waard. Bij Muziekschool Heemskerk kon men als prijs een popworkshop winnen tijdens hun open dag op 20 april aanstaande. Teenage Globe had een drumworkshop als prijs. Inside 54 geeft een rapworkshop. Bij Place2Be was een DJ workshop te winnen en bij de bibliotheek IJmond Noord kan gratis een DVD te geleend worden.

 

Jongerenwerker Marco Dalprà, van Team Nul251 (onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk), laat weten dat de reacties van zowel leerlingen, docenten en deelnemende organisaties zeer positief zijn. Ook de prijzen vallen goed in de smaak. De organisaties hopen dat de Praktijkschool leerlingen nu wat makkelijker naar binnen lopen en gebruik maken van de faciliteiten die deze instellingen hen bieden.

 

Foto’s staan hier!!!

 

 


  • Nul251 Facebook