Jongeren Wijk aan Zee organiseren voetbalactiviteit op Julianaplein

Jongeren Wijk aan Zee organiseren voetbalactiviteit op Julianaplein

mrt 21, 2013
Door
Nog geen Reactie

Op maandag 18 maart vond een afspraak plaats tussen Otta, Wout en Yannick, jongeren uit Wijk aan Zee, met jongerenwerker Marco Dalprà van Stichting Welzijn Beverwijk (Team Nul251) in de Snackcorner in Wijk aan Zee. Waarom? Omdat ze bij het ambulant jongerenwerk hadden aangegeven dat ze het wel leuk zouden vinden als er een keer een voetbalarena op het Julianplein komt te staan en ze denken dat er genoeg andere jongeren zijn die dat ook leuk vinden. Tijdens het gesprek werd gekeken wat ze precies wilden en waarbij het jongerenwerk ze kan ondersteunen.

 

Voor het gesprek is ook Dylan aangeschoven en dienden de eerste keuzes zich aan. Voor welke leeftijd is het? Wat is een geschikt moment? Op welke locatie? Wel of geen prijzen? Hoe geven we er bekendheid aan? Waar halen we de voetbalarena? Bij die voetbalarena kan het jongerenwerk wel helpen. De locatie is al snel duidelijk. Dat moet het Julianaplein worden. Lekker centraal, zodat iedereen die belangstelling heeft kan komen kijken. Wel moet hier een melding van gemaakt worden bij de gemeente. De leeftijd, het geschikte moment en of er prijzen geregeld moeten worden levert wat discussie op maar al snel worden er knopen doorgehakt. Het is voor 12 t/m 16 jarigen, het wordt gehouden op maandagavond 15 april van 19.00 tot 21.00 uur en bekendheid wordt er aan gegeven door flyers, posters, persberichten, de website www.nul251.info, Facebook, Twitter, mond-tot-mond en natuurlijk WhatsApp en Pingen. En geen prijzen. Het is niet zo belangrijk wie er wint als het maar gezellig wordt. Daarom moet er ook wat muziek komen. Geen muziek die keihard staat zodat de omwonenden er last van hebben, maar op de achtergrond. Dat geeft wat meer sfeer aan zo’n activiteit. Ook hier moet een melding van gemaakt worden. Verder is het leuk als deelnemers wat te drinken krijgen. Het ambulant jongerenwerk gaat kijken of ze hiervoor wat budget kan vrij maken. David, de eigenaar van de Snackcorner, vindt het initiatief van de jongeren zo leuk dat hij ook een steentje wil bijdragen. We kunnen bij hem stroom krijgen voor de voetbalarena en de muziek en elke deelnemer aan de voetbalactiviteit krijgt een patatje.

 

25 Maart komen de jongeren weer bij elkaar om Otta’s ontwerpen van de flyer en poster te bekijken en wordt doorgenomen of alles wat bedacht is ook echt gaat lukken.

 

 


  • Nul251 Facebook