Jongerenwerk activiteiten tegen racisme goed bezocht

Jongerenwerk activiteiten tegen racisme goed bezocht

mrt 22, 2013
Door
Nog geen Reactie

Discriminatie en racisme zijn onderwerpen waar sommigen helaas bijna dagelijks mee te maken hebben. Is het niet door de berichtgevingen in de media dan is het wel in hun  dagelijks leven. Maar niet iedereen heeft door wanneer nou iets discriminatie is en wanneer het racisme is. Met die gedachte gingen de jongerenwerkers van Nul251 in samenwerking met jongeren een dag programmeren in de twee tiener- en jongerencentra van Stichting Welzijn Beverwijk.

 

 

In Inside 54 konden jongeren een kopspijkerspel spelen en een film kijken met als thema discriminatie en racisme. In Place2Be konden ze een vooroordelen-koffer-spel  doen. Dit is een aantrekkelijk leermiddel om met tieners en jongeren, in het onderwijs en jeugd en jongerenwerk, vooroordelen te ontmaskeren en de kenmerken van burgerschap en democratie te onderzoeken.

 

Speciaal voor deze dag hadden verschillende artiesten hun medewerking verleent. Zo had MC Beer samen met een rapper High T (Een jongere uit de Broekpolder) een rapnummer gemaakt met als titel: “Is dat nou nodig”. Ace de Klown had een horror Hip Hop nummer geproduceerd met als titel  “Kleurenblind”. De dichters Mr. Jim en Jeroen Bakker hadden ook een speciaal stuk geschreven. Vanuit de dance kant had producer Jimicua een house track afgeleverd met de titel “The Dream”. En als laatste waren er speciale hapjes en drankjes zoals; Jodenkoeken, Marokkaanse thee en bruin-witte cake.

 

Alle muziek en gedichten van deze speciale themadag zijn hier te vinden.

De foto’s vind je hier!!!

 

 


  • Nul251 Facebook