Tieners Wijk aan Zee houden voetbalfeestje op Julianaplein

Tieners Wijk aan Zee houden voetbalfeestje op Julianaplein

Afgelopen maandag 15 april was het een drukte van belang op het Julianaplein in Wijk aan Zee. Reden? Er stond een voetbalarena op het plein, bedoeld voor tieners om eens even lekker een potje te voetballen.

 

Een paar weken geleden hadden een aantal tieners uit Wijk aan Zee het initiatief genomen om voor hun leeftijdsgenoten een voetbalwedstrijd te organiseren. Na contact met jongerenwerkteam Nul251 (onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk) werden een aantal momenten gepland om bij elkaar te komen voor overleg zodat de activiteit snel gerealiseerd kon worden. De voetbalarena werd gereserveerd, de vergunning aangevraagd, de poster & flyer ontworpen, gedrukt en verspreid en het persbericht geschreven. De eigenaar van De Snackcorner, waar de overleggen plaatsvonden, vond het initiatief zo goed dat hij aanbood om elke deelnemer een patatje te sponsoren.

 

Er konden maximaal zes teams van vijf deelnemers meedoen en die waren er dan ook allemaal, inclusief een meidenteam. Er werd zeer enthousiast en fanatiek gevoetbald en de sfeer zat er goed in. Op de achtergrond werd er muziek gedraaid en er was publiek aanwezig voor de nodige aanmoediging. Elk team speelde twee wedstrijden van vijftien minuten. De twee teams die beide potjes wonnen speelde nog een derde wedstrijd. Na afloop kon elke deelnemer een patatje en wat te drinken halen bij De Snackcorner.

 

De organiserende jongeren vonden het vooral belangrijk dat het gezellig zou worden en daarom hadden ze ervoor gekozen om geen prijzen te doen. Dit is ook precies zoals het gegaan is. Er werd goed en sportief gevoetbald, de sfeer zat er goed in en de reacties van deelnemers en toeschouwers waren enthousiast. Voor herhaling vatbaar dus.

 

Nieuwsgierig naar de foto’s?!! Die vind je hier!!!

 

 


  • Nul251 Facebook