Viering Internationale Dag van de Vrede

Viering Internationale Dag van de Vrede

sep 16, 2013
Door
Nog geen Reactie

Op 21 september wordt op de hele wereld de Internationale Dag van de Vrede gevierd, zo ook in de IJmond.

Dit jaar krijgt  Vrouwen voor Vrede IJmond  medewerking van “De Bazaar” Beverwijk, het koor “Songs for You”  en “Barbers on Tour” om deze vredesdag in de IJmond tot een succes te maken.“Songs For You” , één van de grootste koren van Beverwijk zal onder  leiding van dirigent Aldert Fuldner  het lied “Imagine” van John Lennon  ten gehore brengen. “Songs for You” is bekend met een uitgebreid  en gevarieerd repertoire  waaronder “The Peacemakers” van Karl Jenkins.

In 2014 vieren zij hun vijftig jarig bestaan. Een koor met toekomst!

 

“Barbers on Tour” bestaat uit de broers Mahmoud en Idris Ahmed Djamil  die het motto “Follow your dreams”  waar  maken. Vanuit de kappersstoel geven zij in vogelvlucht een blik in hun leven en laten jongeren zien  dat er uitwegen zijn in een werkeloos bestaan. Deze korte voorstelling  is met medewerking van de artist Geoffy G. en gaat met muziek en creativiteit gepaard.  Samen met Vrouwen voor Vrede  IJmond zullen zij daarbij aandacht vragen voor MasterPeace.

 

Deze happening  vindt plaats tussen 13.00 uur en 14.00 uur in hal 30 van De Bazaar en wordt geopend door wethouder Haydar Erol.

Dat de Bazaar meewerkt geeft extra glans aan Masterpeace  vanwege  de vele culturen die elkaar  ontmoeten. Iedereen die de vrede een warm hart toedraagt is van harte welkom!

 

De afgelopen jaren vraagt Vrouwen voor Vrede speciaal aandacht voor  MasterPeace, een project opgezet door Ilco v.d. Linden. Dit project heeft de bedoeling zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het maken van vrede. Op allerlei mogelijke manieren  en met veel aandacht voor kunst en cultuur.

De campagne startte op 21 september 2011 en zal eindigen op 21 september 2014 met een groots opgezet vredesconcert in Istanbul.

 

                                  Muziek boven vechten

                                  Dialoog boven oordeel

                                  Brood boven bommen

                                  Scheppen boven vernietigen

 

Onder dit motto wil MasterPeace 20 miljoen mensen wereldwijd in beweging brengen om een bijdrage te leveren aan het oplossen van conflicten dichtbij huis of ver weg.

 

Het regionale project van Masterpeace in de IJmond- en de CALgemeenten is geïnitieerd door Vrouwen voor Vrede IJmond.

Tel. 0251-311659 ineke.ooteman@telfort.nl en tel. 0251-244630 ria@mfapouw.nl

 

 

@MPIJmondCAL

 

Facebook.com/MPIJmondCAL

 

www.masterpeace2014.nl en www.masterpeace.org

 

Doe mee!!!  Samen kunnen we vrede maken. Laat je inspireren door MASTERPEACE

 

 


Comments are closed.

  • Nul251 Facebook