Schoonmaakactie Broekpolder tijdens Burendag

Schoonmaakactie Broekpolder tijdens Burendag

sep 25, 2013
Door
1 Reactie

Vrijdag 20 september was het dan weer zo ver. Net als in het voorjaar van 2013 werd er een grote schoonmaakactie georganiseerd in de wijk Broekpolder. Dit keer tijdens Burendag 2013 van het Oranjefonds. Ongeveer 25 buurtbewoners en de wethouder Jacqueline Doorenbos van de gemeente Beverwijk waren zeer bereidwillig te helpen. Net als een groot aantal van de buurtbewoners was het voor de wethouder ook niet de eerste keer dat zij meehielp. De jongste deelnemer van de schoonmaakploeg die meehielp was een meisje van 3 en de oudste een kranige vrouw van maar liefst 89 jaar. Over fanatiek en hart voor de buurt gesproken. Onder de helpende mensen waren voor het eerst ook de jonge bezoekers van jongerencentrum Inside 54. Om het geheel wat levendiger te maken hadden we deze keer een dj bij die op net als voorgaande keren weer mee.

 

Gewapend met hesjes, prikstokken en vuilniszakken werd er vanaf het viaduct Broekpolder (Ladder) tot en met de Wadden veel vuil opgeruimd in de wijk. Er werden ongeveer 20 vuilniszakken vol met zwerfafval uit de bosjes, grasvelden, Vlaskamp of van de straat gehaald. Een aantal opvallende feiten was dat het overgrote deel van de gevonden blikjes bier of energydrank waren. Er werd van volle halve liter blikjes bier tot cigarettenpeuken gevonden en verder heel veel troep. Wat de schoonmaakploeg ook veel tegen kwam waren de vele lege wietzakjes of wietbuisjes werden naast de vervuiling van fastfoodketens.

 

De ploeg die alle straten in de Wadden hebben doorgeploegd vonden dat de bewoners van de Wadden  hun wijk hondenpoepvrij hebben. Terwijl er op andere plekken in de Broekpolder juist opgemerkt werd dat veel zwerfvuil in de hondenpoep lag. Complimentje van de vrjwillligers van de schoonmaakactie voor de Waddenwijk!

 

Na de schoonmaakactie konden alle vrijwilligers even bijkomen in Wijkcentrum de Citadel waar een lekker hapje, drankje en kleine attentie voor ze klaar stond met dank aan Sandy’s sfeer&bloem. Alle vrijwillige schoonmakers, van jong tot oud, waren tevreden over de schoonmaakactie. Iedereen heel erg bedankt voor hun inzet om wederom een zeer geslaagde schoonmnaakactie in de de Broekpolder neer te zetten. In het voorjaar van 2014 is de volgende schoonmaakactie.

 


Comments:

  1. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

  • Nul251 Facebook