Even voorstellen: Het Jongerenwerkteam Inside de Broekpolder

Even voorstellen: Het Jongerenwerkteam Inside de Broekpolder

Sinds september van dit jaar is er een heel nieuw team van jongerenwerkers Inside de Broekpolder gestart. Nieuw in de Polder, maar allen hebben veel ervaring in het jongerenwerk. Met zijn vieren zorgen wij ervoor dat Inside54 vier middagen en twee avonden open is voor tieners van 11 tot en met 17 jaar. Het motto van het jongerencentrum is: “Voor ieder wat chills”, omdat er voor iedereen iets te doen valt. Bij de organisatie van activiteiten worden jongeren zoveel mogelijk zelf betrokken. Ze krijgen zelf de mogelijkheid activiteiten te organiseren met ondersteuning van de jongerenwerkers.

 

Daarnaast hebben we ook ambulant jongerenwerk Inside de Polder. Ambulant jongerenwerk betekent dat wij ook buiten te vinden zijn. Je vindt ons op verschillende plekken in de wijk, zoals op de Vlaskamp bij de skeetkreek. De belangrijkste taak van het ambulant jongerenwerk is om contact te houden met groepen jongeren die op straat aanwezig zijn. Ambulant jongerenwerkers gaan dus letterlijk op de fiets de Broekpolder in om contact te zoeken en met jongeren in gesprek te raken. Op basis van deze gesprekken wordt gekeken naar hun wensen en worden er gezamenlijk activiteiten georganiseerd.

 

Marcha werkt sinds september in de Polder. In zowel Beverwijk als Heemskerk werkt Marcha veel met meiden, en speciaal hiervoor organiseert zij in de Polder de Girls Scene avonden. Daarnaast zit Marcha in de werkgroep Sport en Spel. Je kunt bij haar terecht als je iets wilt organiseren op het gebied van sport en spel in de Polder. Wil jij graag iets organiseren in de Broekpolder of in Inside54, neem dan contact op met Marcha: janson@welzijnswb.nl  of via Facebook: Marcha jongerenwerker Welschap

 

Ook Niels is sinds september begonnen in de Polder. Naast het ondersteunen van de jongeren bij het organiseren van activiteiten is hij samen met een groep jongeren de redactie van de jongerenkrant Paparazzi, de ultieme mix van coolheid en stijl. Naast het jongerenwerk ontwikkelt Niels aanbod op het gebied van talentontwikkeling en educatie als brede school coördinator in Heemskerk. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met kolgen@welzijnswb.nl of via Facebook: Niels jongerenwerk Welschap

 

Petra werkt sinds begin 2013 in de Polder. Petra heeft als doelstelling dat iedereen kan mee doen in de wijk en werkt daardoor heel vraaggericht en ontwikkeld samen met jongeren en samenwerkingspartners vernieuwende activiteiten zoals Puberen in de Polder en de Groep 8 Disco. Naast deze activiteiten vind Petra het belangrijk dat jongeren (en ouders) geïnformeerd worden en voorlichting krijgen over tal van onderwerpen. Je kunt bij haar terecht als je vragen hebt of voor informatie, maar ook voor advies en bemiddeling. Je kunt Petra mailen: petra.visser@welzijnswb.nl   of via Facebook: Petra jongerenwerker

 

William ‘DJ’ Jordens begon zijn loopbaan als producer en dj en na 20 jaar was hij toe aan nieuwe uitdagingen. Zijn hart lag bij het jongerenwerk, waar hij ooit eens begonnen was als dj. William organiseert veel buitenactiviteiten zoals sporttoernooien en wijkfestivals. Hij heeft jongerenparticipatie en talentontwikkeling hoog in het vaandel staan en heeft nu zijn eigen DJ school in de gehele nul251 regio en is de tweede editie van de Best 0251 Hardstyle DJ Contest een feit. Meer info over de DJ school of contact met William: jordens@welzijnswb.nl of Facebook: William jongerenwerker.

 

Wij zijn natuurlijk ook allemaal te vinden op Twitter en Hyves en te bereiken via WhatsApp. Wil je meer weten of op een andere manier met ons in contact komen check dan onze site nul251  of kom even langs bij Inside54, Schutterskwartier 54 in Heemskerk.

 

Op de foto van links naar rechts: Petra Visser, Marcha Janson, Niels Kölgen en William Jordens.