The 0251 Hardcore DJ Challenge

The 0251 Hardcore DJ Challenge

feb 4, 2014
Door
Nog geen Reactie

In 2012 en 2013 hebben we uitgezocht wie de “Best 0251 Hardstyle Dj” is maar dit jaar komt de muziekstroming Hardcore House bij. Bij de jongerenwerkers van Nul251 staat net als in voorgaande jaren jongerenparticipatie en talentontwikkeling hoog in het vaandel en wederom gaan we daar gehoor aan gegeven. 

 

Hardcore house is sinds haar ontstaan in de jaren ’90 niet meer weg te denken uit de Nederlandse dancescene. Sterker nog, gabberhouse was een tijdlang de populairste muziekstroming in Nederland. Nu is gabber echt een term uit het verleden maar hardcore house is nog steeds één van de populairste muziekstromingen bij jongeren op dit moment. Zeker ook in Beverwijk en omstreken.


Op vrijdag 21 maart zal in LUA de allereerste editie van ‘the 0251 Hardcore DJ Challenge’ in deze regio plaatsvinden. Iedereen in de leeftijd van 12 jaar tot en met 25 jaar en woont in Beverwijk en omstreken kan zich nu inschrijven voor deze unieke wedstrijd waarin alle hardcore varianten (early rave, mainstream, terror, crossbreed, frenchcore, industrial) zijn toegestaan.


Als je wilt meedoen stuur dan een mix van minimaal 30 minuten via www.wetransfer.com naar william@welzijnswb.nl Het liefst met een eigen track erin (mag een mash-up, megamix of een intro/outro zijn). Zet daarbij je naam, telefoonnummer en e-mailadres. De deadline om je mix in te sturen is vrijdag 7 maart 2014. De deelnemers die mee mogen doen zullen uiterlijk 14 maart bericht van ons ontvangen. Blijf dus oefenen op je mix want het kan zomaar zijn dat je pas een week van tevoren hoort of je mee doet.

 
Tijdens de wedstrijd zelf zal door een jury van 4 personen uit de dancescene je mix beoordeeld worden op techniek, platenkeuze, eigen producties en hoe je omgaat met je publiek. Daarnaast heeft het publiek zelf ook een stem. Dus hoe meer mensen je meeneemt die je aanmoedigen hoe groter de kans dat je wint.

 

Omdat het de eerste keer is hebben we een waanzinnig prijzenpakket. Maar om het spannend te houden halen we er  2 uit. De winnaar wint sowieso een openingsset bij een Synthetic 3.0 van de organisatie NRG Vibe, En omdat Nul251 een sponsordeal heeft bij Tone Control is de hoofdprijs dit keer een Maschine MK2 van Native Instruments. Een echt aanrader voor de dj’s die ook live hun beats ten gehore willen brengen.
Voor vragen over de wedstrijd of over het evenement kan je mailen naar william@welzijnswb.nl of  bel 06-18482635 (vragen naar William). Check www.nul251.info voor meer informatie.  • Nul251 Facebook