Nul251 start Crowd Funding Experiment

Nul251 start Crowd Funding Experiment

feb 12, 2014
Door
Nog geen Reactie

Jongerenwerkteam Nul251, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk, wil een stap voorwaarts maken in het kader van de IJmondiale talentontwikkeling op DJ gebied en start met drie talentvolle DJ’s uit de regio – DJ Redstyle, DJ TBS en DJ Invictus – een Crowd Funding Actie.

 

Aanleiding voor deze actie is het feit dat het jongerenwerk al zo’n twee jaar inspringt op een behoefte die er is onder een flinke groep jongeren (tot nu toe al ruim 100) om de kneepjes van het DJ-vak te leren. Cursussen zitten nog steeds vol en wedstrijden worden goed bezocht (zowel door deelnemende DJ leerlingen als bezoekende jongeren). Inmiddels blijkt dat er ook talent aanwezig is. De volgende logische stap is dat dit talent zelf muziek gaat produceren. Echter deze mogelijkheid is er niet vanwege het ontbreken van voldoende financiële middelen om apparatuur hiervoor aan te schaffen waardoor talent niet verder ontwikkelt kan worden. Het jongerenwerk wil graag, nu en in de toekomst, als laagdrempelige opstap fungeren voor jong muzikaal talent uit de omgeving. Hiermee bieden ze hun, op non-profit basis, een platform en ondersteuning aan, als start voor hun verdere, wellicht professionele, carrière.

 

Onlangs is er fondsaanvraag gestuurd naar het Prins Bernard Cultuurfonds voor de eenmalige aanschaf van producersapparatuur. Van de benodigde € 4400,- is € 2000,- gehonoreerd. Een geweldig resultaat natuurlijk maar daarmee is Nul251 er nog niet! Daarom zetten ze, in overleg en samenwerking, met DJ TBS (2e bij 0251 Hardstyle DJ Contest 2013), DJ Invictus (winnaar 0251 Hardstyle DJ Contest 2013) en DJ Redstyle (winnaar 0251 Hardstyle DJ Contest 2012) een Facebook Crowd Funding Actie op.


Wat is de bedoeling?
Samen met de DJ’s gaat Nul251 direct hun Facebookvrienden en volgers benaderen om ze  te vragen of ze, als Crowd Funder, een eenmalige bijdrage wil leveren aan het resterende bedrag wat ze nog nodig hebben voor de aanschaf van de producers-set. Men kan al meedoen vanaf € 5,-.  Zodra ze voldoende geld bij elkaar hebben zullen ze dit bekend maken via hun Nul251 Facebook Crowd Funding Actie pagina.

 

Nadat de producers-set is aangeschaft zal de eerste productie die er op gemaakt gaat worden, een drietal zelfgemaakte mixen zijn van de drie DJ’s die hun medewerking aan deze actie verlenen. Alle Crowd Funders die een bijdrage van € 5,- hebben gedaan ontvangen deze mixen digitaal per mail. Kan iemand echter wel € 10,- of meer bijdragen dan ontvangt diegene, naast de digitale muziekbestanden, een uitnodiging voor het Nul251 Crowd Funders feestje waar de deelnemende DJ’s hun kunsten live laten zien en men een HardCopy ontvangt van de drie  mixen. Vanaf € 50,- of meer gaat men tevens, met je DJ naar keuze, tijdens het Crowd Funders feestje op de foto en maakt diegene ook nog eens kans op een DJ clinic van een uur, samen met twee anderen, bij één van de deelnemende DJ’s.

 

Mocht er meer geld opgehaald worden dan de beoogde € 2400,- dan zal het resterende geld goed besteed worden binnen het kader van de IJmondiale talentontwikkeling op DJ gebied. Dit kan zijn aan extra apparatuur, extraatjes voor het feestje maar ook aan producersworkshops- en cursussen. Ook deze informatie wordt gedeeld op de Facebook Crowd Funding Actie pagina.


Ik vind het een goed initiatief. Hoe kan ik helpen?
Als men dit initiatief wil ondersteunen kan een bijdrage overgemaakt worden naar:

 

Stichting Welzijn Beverwijk
O.v.v. Nul251 Crowd Funding Actie  + je e-mail adres
ING Rekening: 19.45.290
IBAN: NL09 INGB 0001 9452 90

 

Het is belangrijk dat bij de omschrijving ook je e-mail adres vermeld staat. Deze heeft Nul251 nodig om later de bestanden of foto naar toe te sturen, om je uit te nodigen voor het lanceringsfeestje of DJ Clinic.

 

 


  • Nul251 Facebook