Boomspiegels Broekpolder

Boomspiegels Broekpolder

feb 19, 2014
Door
Nog geen Reactie

Nu vragen jullie je natuurlijk af: boomspiegels? Wat zijn dat dan? Een boomspiegel is de grond rondom een boom die in de straat staat (zie foto’s). Werkgroep Groen van de Broekpolder is druk bezig om deze boomspiegels te beplanten om de buurt zo groener en mooier te maken. Daarnaast willen zij de inwoners van de Broekpolder betrekken bij het onderhoud van groen.

 

In onder andere het Schutterskwartier nabij wijkcentrum de Citadel  zijn de boomspiegels al verfraaid met onder andere Maagdenpalm, Vrouwenmantel en Hortensia.

 

De bedoeling is dat buurtbewoners de beplanting verzorgen zodat de straat een fleurig beeld blijft geven.  Dit houd in dat je het onkruid weg haalt en de planten, als het lang niet heeft geregend, water geeft. Hieronder wat foto’s om een idee te krijgen hoe het in heel Broekpolder kan gaan worden.

 

Woon jij in de Broekpolder, heb je groene vingers of wil je die juist krijgen en lijkt het je leuk om bij jou in de straat of ergens anders in de wijk een boomspiegel onderhouden? Dan kun je je aanmelden bij werkgroep groen of gewoon even langskomen in Inside54 en vragen naar Petra

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Nul251 Facebook