Maatschappelijke stages blijven doorgaan

Maatschappelijke stages blijven doorgaan

jun 20, 2014
Door
Nog geen Reactie

Het Kennemercollege en de gemeenten Beverwijk en Heemskerk hebben besloten voorlopig door te gaan met de maatschappelijke stages!!!

 

Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord stopt de wettelijke verplichting voor de maatschappelijke stages en daarmee de bijbehorende financiering vanuit het rijk. Onder de nieuwe wetgeving worden de maatschappelijke stages een facultatief vak. Dit betekent dat wanneer de stages aan bepaalde eisen voldoen ze op de cijferlijst opgenomen mogen worden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het vak Spaans.

 

Het Kennemercollege en de gemeenten Beverwijk en Heemskerk hebben budget vrij gemaakt om  lokaal door te gaan met de maatschappelijke stages. De bedragen zijn niet gelijk aan de gelden die hier vanuit het rijk voor beschikbaar werden gesteld, dus zullen er dingen gaan veranderen. Het Kennemercollege heeft er voor gekozen om de maatschappelijke stages als verplicht vak te blijven geven. Alle derdejaars scholieren  van de mavo, havo en vwo lopen komend schooljaar individuele maatschappelijke stages van gemiddeld 20 uur. De procedures hiervoor blijven hetzelfde, zij tekenen dus in op de stagevacatures die aangeboden worden op vwdoen.nl of mogen eigen stages zoeken binnen hun netwerk.

 

Bron: Vrijwilligerscentrale Beverwijk & Heemskerk.

 

 


  • Nul251 Facebook