And the winners are………

And the winners are………

nov 11, 2014
Door
Nog geen Reactie

Op 30 en 31 oktober werden in respectievelijk Café Roemers, Beverwijk en jongerencentrum Zienhouse, Uitgeest voor het eerst de voorrondes gehouden van Best Hardstyle DJ Contest. Op de eerste avond kregen de nieuwe talenten van IJmond-Noord de kans om zich te bewijzen in een druk bezocht cafe.

 

Onder toeziend oog van een jury bestaande uit drie professionele dj’s (Backfire, Minimaster en Speakerfreakz) hadden de 5 nieuwkomers slechts 25 minuten om hun draaikunsten en platenkeuze te laten zien en horen.

 

Helaas ging niet alles zoals het moest gaan. De avond werd vooral gekenmerkt door veelvuldige technische storingen aan de USB sticks van de deelnemers. Een leermoment voor iedereen. Uiteindelijk staken 2 dj’s boven de anderen uit, volgens de jury. Fallou M’Beguere van 18 jaar uit Beverwijk en Martijn Boerkoel van 21 jaar uit Velsen-Noord mochten door naar de finale. Overigens is het De avond werd in stijl afgesloten door Best 0251 Hardstyle DJ 2013; DJ Invictus.

 

Op vrijdag 31 oktober kregen de dj’s die al eerder hebben meegedaan aan deze wedstrijd een kans. Dat deze dj’s al iets langer meedraaien was vanaf de start duidelijk. Geen gezeur met USB sticks maar ouderwetse gebrande cd’s werden gebruikt voor de mix. Ze konden dus geen gebruik maken van het welbekende programma Rekordbox. Als jury hadden we de Best 0251 hardstyle dj contest 2012 en 2013 DJ Redstyle en DJ Invictus en ook de 2 winnaars van de voorronde gevraagd. Ondanks dat er weinig bezoekers op deze avond waren afgekomen draaiden de dj’s alsof hun leven er vanaf hingen. Er werd gesprongen, gedanst en geschreeuwd alsof het een volle zaal betrof.

 

De aanwezigen kregen een wervelende show van 4 zeer gemotiveerde dj’s die kost wat kost door wilden naar de finale op 28 november in LUA. Helaas konden er maar twee door. Na lang beraad van de jury werden het Roy Mous van 23 jaar uit Heemskerk en Roy Venema van 20 jaar uit Beverwijk.

 

De vier deelnemers aan de finale zijn dus bekend. Zij zullen op vrijdag 28 november deelnemen aan de bekenste hardstyle wedstrijd die regio IJmond-Noord kent. Maar er is meer.

 

Er wordt namelijk nog een 5de deelnemer toegevoegd. Deze dj zal via een WILD-CARD maximaal een week van tevoren worden toegevoegd aan de wedstrijd. De organisatie zal dat via de NUL251 website bekendmaken. Ook zijn er nieuwe elementen in de wedstrijd toegevoegd die er voor zullen zorgen dat het een eerlijke en open wedstrijd word waarbij iedereen dezelfde kansen heeft. Wat deze precies in gaan houden zullen we binnenkort bekendmaken.

Klik hier voor de foto’s van deze 2 avonden.

 


  • Nul251 Facebook