Wedstrijdverslag van Best 0251 hardstyle DJ Contest 2014

Wedstrijdverslag van Best 0251 hardstyle DJ Contest 2014

dec 1, 2014
Door
Nog geen Reactie

Rene Thepass van het programma Weekend Warriors (Radio Beverwijk) was de hele avond aanwezig tijdens de Best 0251 Hardstyle Dj Contest. Hij schreef het volgende verslag.

 

Vanavond 28 november 2014 om 22.30 uur geeft Jongerenwerker William in LUA, het startsein voor de Best 0251 Hardstyle DJ contest 2014. Met een onvervalste luchttoeter blaast hij de avond nieuw leven in.

 

 

De zaal wacht gespannen af, wie zal er als eerste gaan starten?

 

Roy Mous neemt plaatst en als William vraagt, ben je er klaar voor roept ie: Bijna!

 

Als alles goed en scherp staat gaat ie van start. Hij begint rustig en bouwt z’n set op, een mix van wat rustige en snelle Hardstyle, maar altijd strak van stijl. Hij kijkt vaak de zaal in. Hij geniet. Achter hem neemt z’n vriendin, Sarah plaats op de bank en moedigt hem aan.

Zijn set loopt ten einde en met een glimlach en een paar goedkeurende gebaren wordt ie omhelst door zijn vriendin en springt de volgende deelnemer al weer tevoorschijn.

 

Roy Venema is niet zo groot van stuk, maar laat van alle deelnemers zich des te luider horen!

Al vanaf heb begin gooit hij de beuk erin. Pakt de zaal met beide handen beet en weet op de juiste momenten met veel gebaren en oogcontact de mensen te bereiken.

Die kunnen niets anders dan meegaan op de hele snelle beats, want Roy houdt van het wat hardere en snellere Hardstyle. Ook heeft ie nog een aantal mashups voor ons in petto.

Als je hem zo bezig ziet, staat hij al haast als een volleerd DJ, bezig met z’n publiek en aftasten of hij succes heeft. Na afloop giert adrenaline door zich heen. Hij heeft onwijs veel plezier gemaakt. En nu maar hopen dat de jury dat ook goed genoeg vond, alhoewel ze wat vreemd kijken toen hij z’n laatste mashup draaide.

 

Daarna schuift Fallou M’Beguere aan, met een bepaalde rust en gespannenheid laad hij z’n tracks in de DJ CD spelers in en begint met een prachige intro en draait hele verrassende tracks en mashup. Hij geeft het juiste gevoel van Hardstyle muziek door met z’n eigen inbreng en zijn gevoel en dat pakt het publiek in de zaal ook echt op. Ze gaan helemaal met zijn set mee. Alleen heeft Fallou ook te maken met technische tegenslagen, hoofdtelefoonplug die afbreekt, geluid wat even wegvalt. Maar dan staat de echte DJ op en blijft altijd koel.

 

Met een grote glimlach sluit hij af. Wat zal de jury er van vinden?

 

Stijn van Leeuwen mag als vierde beginnen. Met zijn pas 15 jarige leeftijd de allerjongste deelnemer ooit. En hij opent meteen fantastisch. Het publiek smult van zíjn opening en moedigt hem ook aan, want halverwege zijn set heeft Stijn het wel even zwaar. Paar kleine foutjes en wat dingen die niet helemaal gaan zoals die wil, maar ook herpakt zichzelf en geeft een geweldig eind aan zijn set.

Zichtbaar onder de indruk en ook stralend van plezier vraagt hij zich af of het goed genoeg is. We zullen zijn, hij heeft z’n best gedaan in ieder geval.

 

Tot slot staat de laatste deelnemer klaar: Martijn Boerkoel.

Met een beetje onopvallende en rustige uitstraling start hij zijn set. En iedereen valt met z’n mond open van verbazing. Imposant is het woord wat te binnen schiet. Zowel zijn set, als zijn platenkeuze als hoe hij draait. Geen hoorbare foutjes, gewoon gaan, strak beginnen, afbouwen, opbouwen en dan voor zeker een half uur een topniveau vasthouden. Het publiek gaat helemaal uit hun dak en Martijn zit in een flow wat niet meer stopt.

Zou dit de winnaar misschien wel zijn?

 

Als Martijn zichtbaar genietend afsluit verteld William later in de nacht wie de winnaar is: Op de 3e plaats Roy Venema!

 

En de winnaar ligt ontzettend dicht bij elkaar, de jury had erg veel moeite een keuze te maken tussen Fallou en Martijn ….. maar met miniem verschil (slechts 3 punten) is de winnaar geworden:Martijn Boerkoel!!

 

Hij heeft naast de titel het softwarepakket Komplet 10 van Native Instruments gesponsord door Tone Control als hoofdprijs gewonnen. De winnaar mocht op zaterdag 29 november een live DJ set draaien van ongeveer 25 minuten tijdens het programma Weekend Warriors van Radio Beverwijk en als opener op een evenement van Free2party (bekend van Hardclassics).

Klik hier voor de eerste foto’s.


  • Nul251 Facebook