Stoere kerstgraffiti in Winkelcentrum Wijkerbaan

Stoere kerstgraffiti in Winkelcentrum Wijkerbaan

Hoe vaak krijg je als 16 jarige de kans om in een leegstaand winkelpand in een drukbezocht, overdekt winkelcentrum legaal een graffiti te spuiten.

 

 

Op donderdag 18 december mocht Beverwijker Floyd Cornelisse zijn straatkunst op ruim 6 meter borden spuiten in winkelcentrum  Wijkerbaan. Samen met zijn maatje Thijs spoot hij in iets minder dan 3 uur een mooie piece die gebruikt gaat worden als achtergrond voor het kijkdozen project van Jacco Bezooijen en Judith Hijdendaal.

 

Floyd Cornelisse is een vaste bezoeker van jongerencentrum Inside54 in de Broekpolder en al sinds jaar en dag bezig met tekenen en graffiti. Toen jongerenwerker William Jordens hoorde dat er iemand werd gezocht om een achtergrond te spuiten belde hij meteen Floyd op met de vraag of hij dit zag zitten. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Natuurlijk wilde hij dit doen want dit soort kansen kan je niet laten schieten.

 

Normaal gesproken zou er een levend kerststal te vinden zijn in winkelcentrum Wijkerbaan maar vanwege de uitbraak van vogelgriep werd dat door de gemeente Beverwijk verboden en dus moest er een alternatief komen. Jacoo van Bezooijen, huismeester van het winkelcentrum en initiatiefnemer van het project zocht daarna de samenwerking op met Judith Hijdendaal, kinderwerker bij Stichting Welzijn Beverwijk. Hieruit ontstond het idee om het pand te gebruiken voor een project waarbij kinderen kijkdozen maken met als thema kerst.

 

Kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom op 23 december van 12.00-15.00 uur om de kijkdozen te maken. Begeleiding van ouders is niet verplicht, maar wel gewenst. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ons doel is om ook zonder dieren, de sfeer van de Kerststal dit jaar naar de Wijkerbaan te halen. Een beker limonade met wat lekkers staat voor jullie klaar.

 

Wil jij ook een stoere graffiti op de muur van je slaapkamer of tegen het saaie schuurtje van je ouders? Mail dan naar william@welzijnswb.nl of bel 06-18482635.

 


  • Nul251 Facebook