Gezond, lekker & betaalbaar eten bij leerwerk-restaurant ‘Om de Hoek’

Gezond, lekker & betaalbaar eten bij leerwerk-restaurant ‘Om de Hoek’

feb 10, 2015
Door
Nog geen Reactie

Sinds 4 februari kunnen alle inwoners van Beverwijk elke woensdag van 12.00 tot 13.00 uur in buurthuis Wijk aan Duin voor € 7,- lekker en gezond eten bij ‘Om de Hoek’, een leerwerk-restaurant van Heliomare. Naast betaalbaar eten zijn de gasten in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, in gesprek te raken en contacten op te doen om zo het sociale netwerk te vergroten.

 

Voor de officiële opening op 28 januari jongstleden waren wethouders, pers, directeuren en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, uitgenodigd voor een driegangenmenu. De wethouders Cecilia van Weel en Hayder Erol voerden de openingshandeling uit.

 

Eten bij ‘Om de Hoek’, kan sinds 4 februari 2015. Reserveren is noodzakelijk via Stichting Welzijn Beverwijk, 0251-300300 of bij de Wijk Infobalie in buurthuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk. Aanmelden kan uiterlijk tot de maandag vóór de woensdag waarop je wilt eten. In de schoolvakanties is het restaurant gesloten.

 

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Leden van het Sociaal Team Kuenenplein-Plantage Sociaal Team Beverwijk bezochten enige tijd geleden het restaurant van Heliomare aan de Grote Houtweg in het kader van netwerkopbouw met maatschappelijke organisaties in de wijk. Tijdens een uitstekende maaltijd werd, in een gesprek met docenten, al snel duidelijk dat de onderwijsinstelling zocht naar geschikte locaties om leerwerkplekken te creëren voor hun leerlingen in de wijk en onder de mensen. Het Sociaal Team, dat gehuisvest is in buurthuis Wijk aan Duin, zag al snel mogelijkheden om de wens van de onderwijsinstelling en de buurtfunctie van het buurthuis samen te brengen en een verbinding tot stand te brengen. Na een aantal oriënterende gesprekken werd duidelijk dat het mogelijk was om niet alleen het leerwerk-restaurant onder te brengen in het buurthuis maar ook kon er voor twee leerlingen van de opleiding administratie, een leerwerkplek gecreëerd worden bij de Wijk Infobalie. De intentie van Stichting Welzijn Beverwijk en Heliomare om samen te werken kon omgezet worden in concrete afspraken.

 

 

 


  • Nul251 Facebook