Best 0251 EDM DJ contest – Voorrondes

Best 0251 EDM DJ contest – Voorrondes

feb 17, 2015
Door
Nog geen Reactie

Wat vroeger house was en daarna dance werd genoemd heet tegenwoordig EDM. EDM betekent letterlijk: Electronic Dance Music. Daarmee is eigenlijk alles gezegd, EDM is een verzamelnaam voor alles wat in de huidige dancescene over de hele wereld gebeurt.

 

In Beverwijk hebben we een jaarlijkse traditie van verschillende dj wedstrijden. Meestal in de hardere dancestijlen zoals hardstyle en hardcore. Dit jaar gaat team Nul251 (onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk) daar verandering in brengen. Met deze EDM editie willen wij laten zien dat we ons niet willen vastpinnen aan 1 stijl of richting maar open staan voor nieuwe, muzikale impulsen van jongeren in Beverwijk en omstreken.

 

In deze nieuwe wedstrijd richten we ons uitsluitend op de zachtere stijlen binnen de EDM zoals electro, house, jump, techno (geen hard techno of schranz), subground, dub step en trance. Wat ons betreft mag er ook een hardstyle- of hardcoretrack voorbij komen in de sets.

 

We hebben gekozen om 4 voorrondes te houden. Aan elk voorronde mogen maximaal 6 personen mee doen. Deelnemers moeten minimaal 12 jaar en maximaal 27 jaar oud zijn. Daarnaast moeten ze uit regio IJmond-Noord komen (Velsen-Noord, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum of Akersloot).

 

Elke set is maximaal 30 minuten lang. Er is altijd een professionele jury aanwezig die op onderdelen de deelnemers gaat beoordelen. De set die het origineelst is en de beste techniek laat zien en het publiek mee krijgt zal net als in voorgaande edities de wedstrijd winnen.

 

Per ronde gaat de winnaar naar de finale die in LUA gehouden gaat worden. Voor de dj’s die als tweede zijn geëindigd is er een speciale ronde ingelast. Uiteindelijk zullen 5 finalisten op 10 april strijden voor de titel “Best EDM DJ of 0251”. De voorrondes plus de extra ronde worden gehouden op 5,6,12, 13 maart en 3 april.

 

Een nieuwe wedstrijd heeft ook een nieuwe locatie nodig. De Pagode is een zeer bijzondere locatie waar vroeger bekende sterren hebben opgetreden zoals; The Kinks en The Golden Earrings. Het adres is:  Brink 26, Beverwijk.

Je kan je vanaf heden inschrijven. Stuur een e-mail naar p.rey@hotmail.nl of bel 06-18482635.


  • Nul251 Facebook