4e editie voorlichting Puberen in de Polder over alcohol, drugs en gamen tijdens de opvoeding.

4e editie voorlichting Puberen in de Polder over alcohol, drugs en gamen tijdens de opvoeding.

mrt 3, 2015
Door
Nog geen Reactie

Veel ouders zien de puberteit als de lastigste opvoedperiode van hun kinderen. Problematisch middelengebruik, zoals alcohol en drugs en problematisch computergebruik zijn belangrijke thema’s in de opvoeding als het gaat om deze opgroeiende kinderen. In de Week van Zorg en Welzijn wordt op donderdag 19 maart een lezing georganiseerd over alcohol, drugs en gamen tijdens de opvoeding. Deze lezing vindt plaats in Wijkcentrum Citadel op initiatief van Stichting Gezondheidscentrum Broekpolder, Stichting Welzijn Beverwijk, Stichting Welschap. NUL251 en het Centrum voor Jeugd en Gezin IJmond

 

Margriet Katoen, preventiemedewerker van Brijder Jeugd vertelt die avond over het gebruik van middelen zoals tabak, alcohol, cannabis, energydrink, social media en gamen.

 

Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: Wanneer wordt experimenteren problematisch? Hoe signaleer ik dat mijn kind drugs gebruikt? Is het drinken van energydrank schadelijk? Mijn zoon zit uren achter elkaar te gamen. Hoe geef ik grenzen aan? Wat moet ik als ouder doen in de opvoeding?

 

Hoewel de afgelopen jaren veel veranderd is qua alcoholgebruik onder jongeren en ook roken minder populair wordt, is er nog steeds een groep jongeren die wel experimenteert met middelengebruik. Brijder Jeugd vindt het daarom belangrijk om goed in contact te blijven met de ouders van de kinderen. Net als bij de vorige edities van Puberen in de polder, zal deze lezing wederom veel handvatten en antwoorden geven. Ouders/verzorgers van kinderen in de (pre)puberleeftijd zijn op donderdag 19 maart van harte welkom in Wijkcentrum Citadel, Steenhouwerskwartier 27, Heemskerk. Aanvang: 20:00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Aanmelden via: info@welzijnswb.nl. o.v.v. Puberen in de polder. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

 

Puberen in de Polder Puberen in de polder is een voorlichtingsprogramma voor ouders met kinderen in de puberleeftijd. Deze voorlichtingsavonden worden georganiseerd door Stichting Gezondheidscentrum Broekpolder, Stichting Welzijn Beverwijk, Stichting Welschap, nul251 en het Centrum voor Jeugd en Gezin IJmond. Het initiatief is ontstaan in de wijk Broekpolder, een wijk in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze wijk kent een relatief jonge leeftijdsopbouw en heeft veel jonge gezinnen met opgroeiende kinderen, vandaar de titel Puberen in de Polder.

 

De voorlichtingsavonden omvatten zeer wisselende thema’s als: wat gebeurt er in het puberbrein, welke veranderingen vinden er plaats, communicatie ouder en kind en thema’s als: alcohol, gamen, uitgaan, drugs, huiswerk. Voor de ouders proberen we met deze voorlichtingsavonden inzicht te verschaffen in wat zich in deze puberleeftijdsfase zal/kan voltrekken en door onderling contact van ouders proberen we ook te voorzien in herkenning en erkenning van opvoedvragen/problemen. De voorlichtingsavonden vinden twee maal per jaar plaats en waren de afgelopen keren zeer druk bezocht.

 

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Petra Visser (visser@welzijnswb.nl) of Denise Boon (daboon@huisartsenbroekpolder.nl). Advies of vragen rond het thema alcohol, drugs en gamen tijdens de opvoeding. Ouders kunnen altijd terecht voor een individueel gesprek bij een preventiewerker van Brijder Jeugd.Telefoonnummer 088-3582260 of preventie@brijder.nl Nationale Week van Zorg en Welzijn Van 16 tot en met 21 maart 2015 vindt voor de derde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector gedaan wordt.

 


    About

    This is the deafult sidebar, add some widgets to change it.