Buitenspeeldag in de Broekpolder

Buitenspeeldag in de Broekpolder

Op woensdag 10 juni doen wij, Stichting Welzijn Beverwijk en Welschap Heemskerk mee met de Landelijk Buitenspeeldag van Jantje Beton. Dit houdt in dat we deze dag van 15.00 uur tot 17.30 uur op de Vlaskamp aanwezig zijn met verschillende sport- en spelactiviteiten voor kinderen en tieners in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar.

 

Want wat is er nu leuker voor kinderen en jongeren dan avontuurlijk buitenspelen met vrienden en vriendinnen? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweeg kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan. Gedurende de dag bieden we meerdere sporten aan, waaronder voetbal en cricket en houden we een spelletjesmarkt. Daarnaast wordt er ook muziek gedraaid. Vanzelfsprekend bent u deze dag van harte welkom om het spektakel te aanschouwen. Mocht u het leuk vinden om deze dag te komen helpen of heeft u zelf een leuke sport of spel activiteit die u wilt promoten dan horen wij dit graag van u.

 

 

 

 Comments are closed.

  • Nul251 Facebook