Pesten Praat Erover!

Pesten Praat Erover!

jun 10, 2015
Door
Nog geen Reactie

Op 21 en 27 mei waren Esma, Canan, Petra, Ellen en Michel, vanwege de Week tegen pesten, in Wijk aan Zee en Beverwijk op de basisscholen de Vrijheit en de Sterrekijker, om een voorlichtingen te geven aan de leerling van groep 8 over het onderwerp “Pesten”

 

Op deze twee dagen hebben wij informatie gegeven over het verschil van plagen en pesten, de vormen van pesten, cyberpesten en hoe iemand zich kan voelen als hij of zij gepest wordt. Ook hebben we verschillende tips gegeven over wat de leerlingen hier aan kunnen doen, maar ook waar ze terecht kunnen. Na een korte presentatie over pesten hebben wij 2 spellen gespeeld.

 

Wij hebben eerst gezamenlijk een rollenspel gespeeld met de leerlingen, waarin zij zelf een aantal rollen mochten naspelen. ”De pester, de meepester, buitenstaander, de stille en de gepeste.” Het was mooi om te zien hoe zij reageerden op het rollenspel. De leerlingen hebben goed meegedaan en vonden het interessant en leerzaam.

 

Als afsluiting van onze voorlichting hebben wij het spel van de bekende tv programma “Over de streep”gespeeld. Hierbij noemde wij een aantal stellingen op zoals: “Ben jij wel eens gepest?”. De leerlingen moesten over de streep als ze dit hadden meegemaakt. Dit leidde tot serieuze gesprekken in de groep. De leerlingen hadden respect voor elkaar en dat was erg mooi om te zien.

 
Natuurlijk hebben wij ook aangegeven dat de leerlingen altijd bij ons kunnen langskomen met hun vragen of problemen met betrekking tot het pesten.


Comments are closed.

  • Nul251 Facebook