Uit de put en in de spotlight

Uit de put en in de spotlight

jun 15, 2015
Door
2 Reacties

Inzet van jongerenwerk op coaching & talentontwikkeling voorkomt afglijden jongere. 

 

Een jaar geleden ontmoeten Kevin Hoogers en jongerenwerker William Jordens elkaar voor het eerst. Het gaat niet goed met Kevin. Hij zit niet goed in ze vel, gaat met de verkeerde mensen om en ondanks zijn passie voor muziek produceren, zit er geen vooruitgang in de kwaliteit van zijn producties. Een jaar later heeft hij een contract als producer van vier tracks bij platenlabel Big Boss Records.

 

Vanuit zijn professionele netwerk krijgt Nul251 jongerenwerker William een signaal dat het niet goed gaat met een jongere. Een aardige, rustige jongen dreigt door zijn gedrag en de dingen die hij doet af te glijden. William kijkt of de jongen, Kevin, op Facebook te vinden is. Dat blijkt het geval. Ook ziet hij dat Kevin uitermate geïnteresseerd is in het produceren van muziek. William, zelf van origine dj & producer, besluit via een direct berichtje contact met hem op te nemen. Ze delen een gezamenlijke interesse dus het voeren van een gesprek moet niet al te moeilijk zijn.

 

Kevin, aanvankelijk wat achterdochtig, gaat in op de uitnodiging. Het gesprek verloopt goed. Muziek wordt de insteek en hun gezamenlijke liefde voor het produceren daarvan lijkt hun inderdaad te binden. William nodigt Kevin uit om eens langs te komen bij de DJ inloop in tienercentrum Place2Be. Kevin mag dan wel al zeven jaar als amateur producer bezig zijn, muziek draaien op een originele, creatieve wijze is heel andere koek. Kevin gaat langs en voelt zich er al snel thuis. Hij besluit ook DJ lessen te volgen en al snel krijgt hij door hoe het werkt en begint hij er lol in te krijgen. Langzaam komt hij uit de negatieve spiraal waar hij in zit.

 

William en Kevin voeren regelmatig gesprekken over de zaken waar Kevin tegenaan loopt, wat hij zou kunnen doen en de afwegingen en keuzes die hij moet maken. Het is in ieder geval belangrijk dat hij uit de negatieve omgeving stapt waar hij zich in bevindt. William stelt voor dat Kevin vrijwilliger wordt voor Nul251 (onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk). Op die manier blijft hij in de buurt van William, kunnen ze regelmatig praten en kan William hem coachen. Maar nog belangrijker is dat Kevin zich vanaf dat moment in een positieve omgeving beweegt en verder uit de negatieve spiraal komt.

 

Nul251 heeft inmiddels, na een succesvolle crowdfundingsactie en een eenmalige bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds, semi-professionele producersapparatuur aangeschaft. Samen starten ze activiteiten zoals Studio Nul251, DJ wedstrijden, DJ café en producersworkshops. Door al deze positieve input en het feit dat Kevin vele uurtjes achter de producersset doorbrengt komt zijn creativiteit ook weer terug en verbetert de kwaliteit van zijn producties, met een voorliefde voor de stijlen Big Room en Electro, aanzienlijk. Ook William merkt, als producer, dat het niveau van Kevins producties stijgt en checkt binnen zijn dj & producersnetwerk wat zij ervan vinden. Dit blijft natuurlijk niet onopgemerkt. Het platenlabel Big Boss Records is erg onder de indruk van Kevins werk en biedt hem een contract aan voor de productie van vier tracks. Deze zullen wereldwijd beschikbaar, als betaalde download, gesteld worden en gepromoot.

 

Werk van jonge Beverwijkse producer Kevin Higher wordt uitgebracht door platenlabel Big Boss Records.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevin is weer helemaal zichzelf en staat positief in het leven. Hij is nog steeds vrijwilliger bij Nul251 maar is inmiddels ook bezig met het opzetten van zijn eigen evenementen organisatie. Ook dit zal ongetwijfeld een succes worden.

 


Comments:

  1. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

  2. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

  • Nul251 Facebook