Jongerenwerkteam Nul251 staat ook klaar in de zomervakantie

Jongerenwerkteam Nul251 staat ook klaar in de zomervakantie

jul 20, 2015
Door
Nog geen Reactie

De zomervakantie is inmiddels twee weken bezig en veel jongeren zijn op vakantie. Op straat is het over het algemeen rustiger en er is een aangepast rooster voor de tiener- en jongerencentra Inside54 en Place2Be. Dat betekent echter niet dat het jongerenwerk een stap terug neemt. Integendeel! De vakantie geeft de jongerenwerkers de gelegenheid om op een andere manier hun werk te doen. Het is juist in de zomer dat er meer ruimte is om dingen uit te proberen. Zo voeren we adhoc, afhankelijk van de behoefte en aanwezigheid van jongeren, kleine, laagdrempelige activiteiten uit op straat. We leggen nieuwe contacten of verstevigen betaande contacten met jongeren, buurtbewoners, instellingen en bedrijven.

 

Er is de hele zomer, net als in de voorgaande jaren, altijd wel iemand aanwezig van Team Nul251. De ambulant jongerenwerkers Ellen, Judith, Marco en William zijn op verschillende momenten zowel overdag als in de avond in de wijken aanwezig. Bij locaties waar hinder of overlast word ondervonden van groepen jongeren zullen de jongerenwerkers vaker langs gaan om te bemiddelen of ter plekke, als positieve tegenhanger, een activiteit regelen. Samen met de jongeren natuurlijk. Daarnaast is er voor groepen tieners of jongeren altijd de mogelijkheid om in overleg met de jongerenwerker(s) gebruik te maken van jongerencentra Inside54 of Place2Be. Dat kan overdag maar zeker ook in de avond.

 

Team Nul251 werkt al jaren volgens de principes van Welzijn Nieuwe Stijl. En dat betekent dat er geen vast aanbod van activiteiten is maar dat deze in overleg en samen met de jeugd worden georganiseerd. De jongeren doen het en de jongerenwerkers ondersteunen en faciliteren.

 

Om contact op te nemen met Team Nul251 belt men naar 0251-300300 of stuur een mail naar info@nul251.info

 

 

 


Comments are closed.

  • Nul251 Facebook