Puberen Plus: Hoe om te gaan met hangjongeren

Puberen Plus: Hoe om te gaan met hangjongeren

Jongeren die rondhangen kunnen overlast geven. Misschien heb je jongeren al eens aangesproken op hun gedrag. Sommigen  hebben daar slechte ervaringen mee. Bij anderen heeft het wel geholpen. Of je bent een jongere en vind dat de buurtbewoners maar gewoon moeilijk doen. In deze workshop gaan we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Wat is meestal effectief, wat werkt vaak averechts? Het doel van de avond is om je sterker en effectiever te maken.

 

Wat gaan we doen?
We gaan niet klagen. Ook als je vindt dat de politie meer moet doen of dat de ouders hen beter hadden moeten opvoeden, daar gaan we het niet over hebben. We gaan ook niet praten over wat de gemeente zou moeten doen.

 

Wat we wel gaan doen is concreet oefenen. Jij vertelt wat de problemen zijn. Het wordt een interactieve avond waarbij een jongere of jij de hangjongere speelt. Hij speelt precies waar je last van hebt. Daarna gaan we kijken of er een manier is waardoor de ander aanspreekbaar wordt.  Dat lukt heus niet altijd, maar als het in 60% van de gevallen lukt, zou dat al mooi zijn.

 

Het programma is zeer interactief, er wordt veel gevraagd van de mensen in de zaal. Door ervaringen uit te wisselen, samen te lachen maar ook de moeilijke onderwerpen niet te schuwen kunnen we veel leren van elkaar. Wij hechten waarde aan een ontspannen sfeer, interactie en als het even kan een komische noot!

 

We hopen dat jullie komen. Je bent ook welkom als je professional bent of geen overlast ervaart. De avond wordt georganiseerd op donderdag 1 oktober  in wijkcentrum De Citadel, Steenhouwerskwartier 27, 1967 KD in de Broekpolder. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20:00 uur.

 

Opgeven kan via info@welzijnswb.nl. Wilt je meer weten over deze avond? Neem dan contact op met  Petra visser@welzijnswb.nl , tel:  0251-300397 of 06-18482619 of met Marcha.Janson@welschap.nl tel: 06-14978728

 

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Beverwijk, Gemeente Heemskerk, Stichting Welzijn Beverwijk, nul251 en Stichting Welschap Heemskerk.


Comments are closed.

  • Nul251 Facebook