Week van de Liefde

Week van de Liefde

feb 9, 2016
Door
Nog geen Reactie

De Week van de Liefde heeft een succesvolle start gehad. Deze hele week staat bij nul251 in het teken van liefde, Valentijnsdag, relaties, etc! Zoals elk jaar gaat het tiener/jongerenwerk van Beverwijk weer langs groep 8 van basisscholen in Wijk aan Zee, Beverwijk en de Broekpolder.

 

 

Deze hele week zullen de jongens en de meiden worden gescheiden van elkaar en de bordspellen  Boys R Us en Girls’ Choice gaan spelen. Deze bordspelen gaan over seksualiteit, relaties en weerbaarheid. Daarnaast gaan we dit jaar ook voor het eerst naar basischool de Panta Rhei in de Broekpolder.

 

Gescheiden van elkaar gaan dus de jongens en meiden het hebben over verkering, relaties, grenzen stellen, lichamelijke veranderingen, seksualiteit en voorbehoedsmiddelen. Afhankelijk van de vragen zorgt dit voor zowel hilariteit als zeer serieuze gesprekken.

 

De beide spellen bestaan uit kennisvragen, maar ook wat je zou doen als je bijvoorbeeld een vriendje hebt en je mag je vriendinnen niet meer zien. Ook worden er opdrachten nagespeeld of gevraagd wat jij van een onderwerp vind. Tijdens de spellen wordt hier open over gepraat.

 

Afgelopen maandag waren we te gast bij de Vrijheit in Wijk aan Zee en op de Wilgenroos. Vandaag waren we bij de Sleutelbloem en op alle scholen werden de spellen vol enthousiasme door de leerlingen gespeeld. De meiden en de jongens zeggen veel geleerd te hebben en het erg leuk te hebben gevonden, maar af en toe ook  wel een beetje eng. Donderdag en vrijdag middag zijn we te gast op de Panta Rhei in de Broekpolder

 

Wie meer wilt weten over de bordspellen of over liefde, relaties, seksualiteit, etc. neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

 


    About

    This is the deafult sidebar, add some widgets to change it.