Gratis proefles weerbaarheidstraining en zelfverdediging

Gratis proefles weerbaarheidstraining en zelfverdediging

apr 4, 2016
Door
Nog geen Reactie

Op woensdag 13 april  keert de zelfverdediging- en weerbaarheidstraining voor kinderen vanaf 6 jaar terug. Dit keer zal een gratis proefles gegeven worden in buurthuis Wijk aan Duin, Beverwijk. Zoals gezegd zijn er geen kosten aan verbonden. Vanaf 14.30 uur zal de les in de gymzaal starten.

 

Docent en mede-eigenaar van Systema 4 You Fred van den Broek geeft onder de noemer Systema 4 Kids verschillende soorten trainingen.
Bij Systema 4 Kids  leren kinderen en tieners hoe zij om kunnen gaan met verschillende vormen van agressie (pesten, schreeuwen, schelden, duwen, uitdagen etc.) en geweld (schoppen, slaan, krabben, bijten etc). Ze leren denken onder stress en zoeken naar een oplossing binnen een situatie wat (bijna) uit de hand loopt.

 

Hierbij wordt uitgegaan van de fysieke en mentale mogelijkheden van de kinderen en tieners zelf. In de cursus leren ze letterlijk en figuurlijk stevig in hun schoenen te blijven staan in vervelende, lastige, bedreigende, agressieve en/of gevaarlijke situaties. Het zelfvertrouwen van deze kinderen en tieners wordt verhoogd, waardoor slimmer gereageerd wordt op eventuele conflictsituaties.

 


  • Nul251 Facebook