GEVARIEERD PROGRAMMA KONINGSDAG 2016

GEVARIEERD PROGRAMMA KONINGSDAG 2016

apr 20, 2016
Door
Nog geen Reactie

Op woensdag 27 april is weer Koningsdag.  De Oranjevereniging Beverwijk heeft op en rondom Koningsdag een gevarieerd programma weten samen te stellen. Nieuwe activiteiten worden gecombineerd met succesvolle bekende programma onderdelen.

Voor de allerkleinsten tot de meer senioren onder ons is er van alles te beleven. De activiteiten starten op donderdag 21 april en lopen door tot en met zondag 1 mei. 

Dankzij de hoofdsponsor gemeente Beverwijk, de sponsoring van ondernemers en de contributie van de Oranjevereniging zijn bijna alle activiteiten gratis. Het volledige programma is terug te lezen op de website van de Oranjevereniging en in de speciale Koningsdagkrant.

 

Start festiviteiten
Op donderdag 21 april starten de feestelijkheden.  Voor de tweede keer organiseert de Oranjevereniging de uitreiking van de Jongerenlintjes door onze Beverwijkse burgemeester Freek Ossel.  Op zaterdag volgt dan in Cafe Sport het KIKA Koningsdarttoernooi. Vanaf dinsdag 26 april tot en met zondag 1 mei staat er op het Meerplein weer een heuse Koningsdagkermis. Alle ritprijzen van de attracties kosten op dinsdag één euro, daarna wordt weer de gewone prijs gerekend.

 

Het hoogtepunt op Koningsdag
Op Koningsdag is de Breestraat van  7.00 tot 16.00 uur weer het toneel van de bekende Kindervrijmarkt. Ook het springkussen, de skelterbaan en de suikerspin- en popcornkraam zijn daar te vinden en belangstellenden kunnen een broodje bakken bij de kraam van de scouting. Op en rond het podium is extra vertier in de vorm van muziek- en dansoptredens. Kringloopwinkel Noppes staat vanaf 13.00 uur klaar in de Bloksteeg en bij het magazijn op de Parallelweg om niet verkochte spullen in te nemen. Natuurlijk draait bij Cineworld weer een gratis kinderfilm, kan er op verschillende locaties gekaart worden en zijn er verschillende optredens bij de Viva zorgcentra.

 

De afterparty
Clown Dessales is op vrijdagmiddag 29 april op de kermis te vinden en op zondag 1 mei worden de festiviteiten afgesloten met een Koningskermisbraderie op het Meerplein waar in de loop van de middag voor de fans een meet & greet is met Elsa, Anna en Olaf van Frozen. Het bestuur van de  Oranjevereniging nodigt iedereen uit om Koningsdag te vieren en het voor iedereen leuk te laten verlopen.


  • Nul251 Facebook