Kennemer Praktijkschool bezoekt maatschappelijke organisaties

Kennemer Praktijkschool bezoekt maatschappelijke organisaties

Het tiener- en jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk organiseert op maandag 23 mei aanstaande een fietszoektocht voor leerlingen van de Kennemer Praktijkschool. Veertig leerlingen zullen in sneltreinvaart een vijftal organisaties, die voor jongeren interessant kunnen zijn, in Beverwijk en Heemskerk bezoeken.

 

Drie groepen van twintig leerlingen gaan, onder begeleiding van docenten, op de fiets naar de volgende instellingen: Teenage Globe, Jongeren Informatie Punt Beverwijk, Jongerencentrum Place2Be, jongerencentrum Inside 54, Bibliotheek IJmond, De Grote Kerk Beverwijk en ze krijgen informatie over wat het Ambulant Jongerenwerk voor ze kan betekenen. Bij elke organisatie wordt in ongeveer vijftien minuten verteld wat er voor jongeren te doen is. Vervolgens moet elke groep een drietal vragen beantwoorden. De groep dat op het eind van de fietstocht de meeste vragen goed heeft wint een leuke prijs.

 

Doel van deze fietszoektocht is om jongeren in vogelvlucht kennis te laten maken met de instellingen en de mogelijkheden die ze bieden. De deelnemende organisaties kunnen op deze manier contact leggen met jongeren.

 


  • Nul251 Facebook